Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης (06/08, 12:00) εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία για μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την ετοιμότητα της γαλανόλευκης για τον αγώνα απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές, μίλησε ο Νίκος Χουγκάζ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας φόργουορντ:

«Το περιμέναμε αυτό το παιχνίδι αμέσως μετά το ματς με την Αυστραλία. Το περιμέναμε ότι θα περάσουμε, μας έκανε το δώρο η Σερβία και η προετοιμασία έχει αρχίσει από χθες το βράδυ. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, σίγουρα σε τέτοια ματς μετρά πόσο το θέλεις, ποιος θα κερδίσει τις 50-50 κατοχές, οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο αλλά νομίζω ότι κυρίως θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο.

Η Γερμανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά νομίζω ότι και εμείς είμαστε πολύ δυνατοί και το έχουμε δείξει απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Αυτό που ξεχωρίζει στη Γερμανία είναι ο δυναμισμός που παίζουν και οι δύο πρωταγωνιστές της ομάδας, ο Σρέντερ και ο Φ. Βάγκνερ», ανέφερε.

Όσο για το πώς βιώνει ο ίδιος την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτή τη διοργάνωση, είπε: «Το να βρίσκομαι στα 23 μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που δεν το περίμενα ποτέ. Απολαμβάνω και χαίρομαι κάθε στιγμή δίπλα σε αυτά τα παιδιά.

Ο καθένας είναι έτοιμος, όλα τα παιδιά όταν σουτάρουμε με αυτοπεποίθηση θα έχουμε αποτελεσματικότητα. Με τον κόουτς Βασίλη είμαστε δύο χρόνια μαζί, οι προπονήσεις είναι σαν να βρισκόμαστε στο Περιστέρι», είπε.