Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στη Βρετανία: Φασίστες βάζουν φωτιά σε κτίριο με πρόσφυγες

Επεισόδια στη Βρετανία: Φασίστες βάζουν φωτιά σε κτίριο με πρόσφυγες

Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Βρετανία με φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες να οργανώνουν πογκρόμ κατά μουσουλμάνων, μεταναστών και προσφύγων - Μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις

Ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες συνεχίζουν να στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες στη Βρετανία με αφορμή τη διάδοση fake news για την καταγωγή του δράστη της δολοφονίας παιδιών στο Σάουθπορτ.

Νέο επεισόδιο στις ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών έλαβε χώρα στο Τάμγουορθ με τους ακροδεξιούς να επιτίθενται σε ξενοδοχείο που στεγάζει πρόσφυγες. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε κτίριο που φιλοξενεί πρόσφυγες μέσα σε λίγες ημέρες.

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις το Σάββατο ενάντια στην επανεμφάνιση της ακροδεξιάς στους δρόμους

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνονται οι ακροδεξιοί να πετούν αντικείμενα στο ξενοδοχείο και να βάζουν φωτιά σε τμήμα του κτιρίου, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.

Η αντίδραση της αστυνομίας

Η αστυνομία του Staffordshire δήλωσε ότι οι ταραχές έληξαν αργότερα με τη διάλυση του πλήθους έξω από το ξενοδοχείο. Έκαναν έκκληση για πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των ατόμων που επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο και στους αστυνομικούς.

Μια δήλωση της αστυνομίας ανέφερε: «Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με επίθεση με βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα και προκλήθηκαν ζημιές στο ξενοδοχείο από τους διαδηλωτές, με τις ζωές των κατοίκων που βρίσκονταν μέσα να τίθενται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός».

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις

Εντωμεταξύ δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις το Σάββατο, μέρα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, με τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα να κυριαρχούν στις συγκεντρώσεις, μετά την επανεμφάνιση της ακροδεξιάς στους δρόμους.

Στιγμιότυπο από διαδήλωση στο Ληντς

Sports in

Ο Φουρνιέ και οι NBAers που παραμένουν ελεύθεροι και θα απασχολήσουν ομάδες της Euroleague

Ο Εβάν Φουρνιέ συνεχίζει να είναι ελεύθερος, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη αξιόλογες περιπτώσεις στο ΝΒΑ, με τις ομάδες της Euroleague να παρακολουθούν στενά την αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024