Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Τέσσερις πύραυλοι χτύπησαν αμερικανική βάση – Φόβοι για κλιμάκωση

Ιράκ: Τέσσερις πύραυλοι χτύπησαν αμερικανική βάση – Φόβοι για κλιμάκωση

Χτύπημα που φαίνεται να έχει την υπογραφή της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ έλαβε χώρα σε αμερικανική βάση.

Καπνός αναδύεται από την αμερικανική βάση Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, αφού χτυπήθηκε από τουλάχιστον 4 πυραύλους. Δύο ρουκέτες τύπου Αράς των 122 χιλιοστών έπεσαν στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ του δυτικού Ιράκ, όπου έχουν την έδρα τους δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη βάση αποτελεί συχνό στόχο για την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ. Ομάδα ομπρέλα που περιλαμβάνει κάποιες από τις οργανώσεις εντός των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης. Οι ΔΛΚ είναι ενταγμένες στον στρατό του Ιράκ ως πολιτοφυλακές, αλλά έχουν μια ισχυρή ανεξαρτησία. Οι περισσότερες είναι σιιτικές και έχουν μεγάλο μερίδιο στην συντριβή του ISIS στο Ιράκ και την Συρία.

Δεν είναι σαφές εάν από τις επίθεση υπάρχουν τραυματίες ή ζημιές στη βάση, όμως όπως ανακοίνωσαν οι επιτιθέμενοι σε κανάλι στο Telegram, μια από τις ρουκέτες χτύπησε αντός του στρατοπέδου.

Παρότι η πληροφορία για τις συνολικά τέσσερις ρουκέτες δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις ΗΠΑ, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό κάποιες από τις ρουκέρες που εκτοξεύτηκαν να αναχαιτίστηκαν, καθώς η βάση είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας αυτόματα συστήματα άμυνας. Μία από τις πηγές είπε ότι οι πύραυλοι έπεσαν μέσα στη βάση.

Τι λέει η Al Mayadeen του Λιβάνου που έχει επαφή με τις προσκείμενες στο Ιράν ομάδες

Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στην αμερικανική βάση Άιν αλ Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, πιθανότατα λόγω πυραύλων και χτυπημάτων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με την Al-Mayadeen.

Μια από τις εκρήξεις θεωρήθηκε πως προήλθε από τον σταθμό ανεφοδιασμού (καυσίμων) της βάσης. Διαπιστωμένα στην ίδια βάση υπήρχαν και μέλη του αμερικανικού αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού που δρούσε εναντίον του ISIS.

Δύο ρουκέτες έπληξαν ένα βενζινάδικο στην περιοχή της βάσης. Το φορτηγό από το οποίο εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες βρισκόταν στα περίχωρα της πόλης Άνμπαρ. Ιρακινές πηγές αναφέρουν ότι εκτοξεύθηκαν τέσσερις ρουκέτες Αράς των 122 χιλιοστών.

Sports in

Έγραψε ιστορία ο Ντουπλάντις: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με 6.25μ. (vid)

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έγραψε ιστορία στο άλμα επί κοντώ κάνοντας ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ με τα 6.25μ. που πέρασε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024