Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Επείγουσα δράση για την αποφυγή της κλιμάκωσης ζητά ο ΟΗΕ – «Να γίνουν τα πάντα»

Μέση Ανατολή: Επείγουσα δράση για την αποφυγή της κλιμάκωσης ζητά ο ΟΗΕ – «Να γίνουν τα πάντα»

Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί μία διολίσθηση στην άβυσσο στη Μέση Ανατολή

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε σήμερα «επείγουσα δράση» για να αποφευχθεί μια «ευρύτερη» σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, εν μέσω φόβων για στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και των συμμάχων του από τη πλευρά και του Ισραήλ από την άλλη.

«Είμαι βαθιά ανήσυχος από τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και κάνω έκκληση σε όλες τις πλευρές, όπως και στα κράτη με επιρροή, να δράσουν επειγόντως προς μια αποκλιμάκωση», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Φόλκερ Τουρκ.

Το Τελ Αβίβ σήμερα απείλησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε προληπτικό χτύπημα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα, και εννοώ τα πάντα, για να αποφευχθεί μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και η διολίσθησή της σε μια άβυσσο με ακόμα πιο τρομερές συνέπειες για τους αμάχους», πρόσθεσε.

Αβάσταχτα δεινά

Ο ύπατος αρμοστής τόνισε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα –και πρωτίστως η προστασία των αμάχων—πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα».

«Κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, οι άμαχοι –κυρίως γυναίκες και παιδιά—έχουν ήδη υποστεί πόνο και αβάσταχτα δεινά λόγω των βομβών και των πυρών», συνέχισε.

Γενικευμένη σύρραξη

Οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή αυξάνονται καθώς ενώ το Ιράν έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα «τιμωρήσει το Ισραήλ» μετά τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, το Τελ Αβίβ σήμερα απείλησε ότι μπορεί να προχωρήσει το ίδιο πρώτο σε προληπτικό χτύπημα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα το Ιράν εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, μεταδίδει η Jerusalem Post, με φόντο τα σενάρια ότι το Ισραήλ, θα επιχειρήσει προληπτικό χτύπημα κατά της Τεχεράνης.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024