Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σε βαθιά κρίση το Μπαγκλαντές: Αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας – Βανδάλισαν το άγαλμα του Σέιχ Μουτζιμπούρ Ραχμάν

Σε βαθιά κρίση το Μπαγκλαντές: Αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας – Βανδάλισαν το άγαλμα του Σέιχ Μουτζιμπούρ Ραχμάν

Στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 300 άτομα.

Οι διαδηλώσεις στο Μπαγκλαντές τη Δευτέρα έφτασαν σε κρίσιμο σημείο καθώς οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και παραβίασαν το παλάτι της πρωθυπουργού Χασίνα, αφήνοντάς της άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα.

Η αναταραχή κλιμακώθηκε περαιτέρω όταν το χαρούμενο πλήθος κατέστρεψε ένα άγαλμα του ιδρυτή πατέρα του Μπαγκλαντές, Σεΐχη Μουτζιμπούρ Ραχμάν στη Ντάκα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, στρατιώτες και αστυνομικοί με τεθωρακισμένα οχήματα είχαν φράξει με συρματοπλέγματα τις διαδρομές προς το γραφείο του πρωθυπουργού Χασίνα στη Ντάκα.

Διέφυγε με ελικόπτερο ο πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων.

Η επί μακρόν ηγέτιδα της χώρας επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, αφού πλήθη αγνόησαν την εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας για να εισβάλουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο στη Ντάκα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του την παραίτηση της Χασίνα και κάλεσε τους πολίτες σε αυτοσυγκράτηση ενώ ενημέρωσε ότι προετοιμάζεται προσωρινή κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της χώρας.

300 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 300 άτομα.

Μετά από μια νύχτα φονικής βίας που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους την Κυριακή, η ένταση παρέμεινε υψηλή, καθώς οι διαδηλωτές καλούσαν σε πορεία προς τη Ντάκα και ο στρατός ετοιμαζόταν να απευθυνθεί στο έθνος.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα), ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κλίμα στους δρόμους είχε μετατραπεί σε πανηγυρικό μετά τη διάδοση της είδησης για την αποχώρηση της Χασίνα.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024