Από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τις οικονομίες της μια 49χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης.

Ο υποτιθέμενος υπάλληλος του ΕΦΚΑ της είπε ότι ο πατέρας της δικαιούται χρήματα με μια προϋπόθεση και την έπεισε

Η γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο και όταν άκουσε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής έναν άνδρα να της λέει ότι είναι υπάλληλος του ΕΦΚΑ το πήρε ως δεδομένο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στη συνέχεια, ο επιτήδειος της είπε ότι δικαιούται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον ΕΦΚΑ με μία προϋπόθεση…  Η γυναίκα ίσως μέσα στον ενθουσιασμό της, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει, δεν ψιλιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι, όταν την ενημέρωσε ότι το ποσό που δικαιούται «ξεκλειδώνει» μόνο με κατάθεση 11.000 ευρώ εκείνη προχώρησε στην μεταφορά των χρημάτων. Όταν κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη, ήταν πολύ αργά.

Η καταγγελία στην Αστυνομία

Μόλις κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης, η 49χρονη πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στις 2 Αυγούστου της τηλεφώνησε ένας άγνωστος και της είπε ότι είναι υπάλληλος του ΕΦΚΑ.

Την ενημέρωσε ότι ο πατέρας της δικαιούται κάποια χρήματα αλλά για να τα πάρει, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει ένα υψηλό ποσό.

Όπως είπε, πείστηκε και έκανε την τραπεζική μεταφορά για να καταλάβει λίγο μετά ότι εξαπατήθηκε.