Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η χώρα – Από τη μια καύσωνας, από την άλλη βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η χώρα – Από τη μια καύσωνας, από την άλλη βροχές και καταιγίδες

Η αστάθεια φαίνεται πως θα περιοριστεί από την Παρασκευή (9/8), ενώ θα ενισχυθούν τα μελτέμια. 

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα (6/8) στη χώρα, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Παρότι η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, τις απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, μπόρες και καταιγίδες, σε ορεινές περιοχές και συγκεκριμένα κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, αλλά και προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, καθώς η νύχτα μεγαλώνει, αυξάνεται και η υγρασία, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια δυσφορία.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, και αύριο (7/8) θα σημειωθούν μπόρες, ενώ η αστάθεια φαίνεται πως θα περιοριστεί από την Παρασκευή (9/8), όπου και θα ενισχυθούν τα μελτέμια.

Οι περιοχές που θα «ψηθούν»

Στο Αγρίνιο και τη Λάρισα ο υδράργυρος θα φτάσει σήμερα τους 36 βαθμούς, σε Βέροια και Σέρρες τους 35 και στο Σουφλί και τα Ιωάννινα τους 34 βαθμούς, όπως και στη Χίο.

Η Θήβα θα έχει επίσης 36 βαθμούς, το Αίγιο θα έχει 34 και το Άστρο 35 βαθμούς. Στις Μοίρες Ηρακλείου επίσης θα σημειωθούν 35 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές συννεφιές αργά το απόγευμα, κυρίως προς τα βόρεια ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι γενικά δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν κάποιες συννεφιές τις απογευματινές ώρες. Είναι πιθανό να δούμε και κάποιες μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη (7/8). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τοπικά τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35, τοπικά έως 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά

Για την Πέμπτη (8/8) γενικά αίθριος θα είναι καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι – απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (9/8) προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (10/8) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (11/8) προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Sports in

ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τη Νόα στην Αρμενία (pic)

Αυτή είναι η ενδεκάδα της ΑΕΚ για την πρώτη αναμέτρηση με τη Νόα στην Αρμενία, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024