Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια παλιά συνέντευξη με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών JD Vance εμφανίστηκε ξανά στο Διαδίκτυο. Σε αυτήν, ο Vance χαρακτήρισε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις ως μια «άτεκνη κυρία με γάτες» (childless cat lady) χωρίς «άμεσο συμφέρον» από το μέλλον της Αμερικής.

Τα λόγια του προκάλεσαν οργή και μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να υπερασπιστούν την Χάρις ήταν η 25χρονη κόρη του συζύγου της, Ella Emhoff.

«Πώς μπορείς να είσαι ‘άτεκνη’ όταν έχεις χαριτωμένα παιδιά σαν τον Cole και εμένα;», έγραψε στο instagram story της η Emhoff. Το σχόλιο αυτό ήταν η απόδειξη του θερμού δεσμού της ίδιας και του αδερφού της με την Χάρις που αποκαλούν «Momala».

Σύγχρονη Πρώτη κόρη

Στην περίπτωση που η Κάμαλα Χάρις καταλήξει στον Λευκό Οίκο, τότε η Ella Emhoff θα είναι μια πολύ σύγχρονη Πρώτη κόρη. Καλλιτέχνης, ακτιβίστρια και εναλλακτικό fashion icon, αισθάνεται κόσμους μακριά από το κλασικό στερεότυπο ενός πολιτικού απογόνου που χαμογελά ευγενικά στις φωτογραφίσεις, ντύνεται και συμπεριφέρεται συντηρητικά και αποφεύγει να προκαλεί.

Η Ella γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1999. Οι γονείς της, η παραγωγός ταινιών Kerstin και ο δικηγόρος Doug Emhoff, χώρισαν το 2008 με ένα βελούδινο διαζύγιο. Η ίδια και ο αδελφός της ήταν ενεργοί πολιτικά από νεαρή ηλικία. Ως έφηβη, η Ella φοίτησε στο Wildwood School, ένα ιδιωτικό σχολείο που μετρά επίσης στους αποφοίτους του τέκνα διασημοτήτων όπως η Ρούμερ Γουίλις και η Φράνσις Μπιν Κομπέιν.

Η γνωριμία με την Κάμαλα Χάρις

Τα αδέλφια Emhoff συνάντησαν για πρώτη φορά την Χάρις όταν η Ella ήταν έτοιμη να ξεκινήσει το λύκειο και ο Cole ετοιμαζόταν για το κολέγιο.

Η Χάρις έχει πει ότι εκείνη και ο Doug περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι η σχέση τους είχε διάρκεια πριν συστηθεί στα μελλοντικά θετά παιδιά της, επειδή «δεν ήθελε να εισέλθει στη ζωή τους ως προσωρινό εξάρτημα».

Η Ella είχε ήδη προκαλέσει αίσθηση από την ημέρα της ορκωμοσίας της Κάμαλα Χάρις

Η αρχική τους συνάντηση έγινε σε ένα εστιατόριο θαλασσινών στην Pacific Coast Highway της Καλιφόρνιας και η Χάρις θυμάται ότι «ο Cole και η Ella δεν θα μπορούσαν να είναι πιο φιλόξενοι».

Προηγουμένως, ο πατέρας τους τους είχε ενημερώσει για τη δουλειά υψηλού προφίλ της νέας του συντρόφου, λέγοντάς τους: «Νομίζω ότι πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι είναι η γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια».

Από εκείνη την ημέρα τα αδέρφια Emhoff έκαναν την υπόθεση «μικτή οικογένεια» παιχνιδάκι.

Η Κάμαλα Χάρις είναι επίσης «καλή φίλη» με την πρώτη σύζυγο του συζύγου της, Kerstin, η οποία έχει περιγράψει την αντιπρόεδρο ως «στοργική, περιποιητική, έντονα προστατευτική και πάντα παρούσα».

Η Momala

Όταν η Χάρις και ο Νταγκ Έμχοφ παντρεύτηκαν το 2014, εκείνη και τα παιδιά συμφώνησαν ότι δεν τους άρεσε και πολύ ο όρος «μητριά». Αντ’ αυτού, αποφάσισαν να τη βαφτίσουν «Momala».

Το όνομα έμεινε. Η Drew Barrymore έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν όταν είπε με σοβαρότητα στην Χάρις ότι «θέλουμε να γίνεις η ‘Momala’ της χώρας» κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της Χάρις στο show της ηθοποιού τον Απρίλιο.

Μετά το λύκειο, η Ella σπούδασε στο διάσημο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στις καλές τέχνες. Το τελευταίο έτος των σπουδών της συνέπεσε με τη μεγαλύτερη δουλειά που είχε αναλάβει η Χάρις: να διεκδικήσει την αντιπροεδρία στο πλευρό του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση

Όταν ο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδρος τον επόμενο Ιανουάριο, αφού νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ, η Ella βρέθηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο χάρη στην ιδιαίτερη αίσθηση του στυλ της.

Το ντύσιμό της την ημέρα της ορκωμοσίας αποτελούνταν από ένα ιδιόρρυθμο παλτό Miu Miu με υπερμεγέθη γιακά και εντυπωσιακούς ώμους με παγιέτες, το οποίο φορούσε πάνω από ένα κατά παραγγελία φόρεμα της σχεδιάστριας Batsheva Hay.

Αναπόφευκτα, έγινε θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την πλατφόρμα μόδας Lyst, έξι ώρες μετά την τελετή, οι διαδικτυακές αναζητήσεις για την Miu Miu αυξήθηκαν κατά 455%. Και όταν η κάμερα έπιασε την Ella να κουνάει τα φρύδια της προς τον πρώην αντιπρόεδρο Mike Pence κατά τη διάρκεια της τελετής, αυτό κέρδισε περισσότερους θαυμαστές.

Η Ella Emhoff με το παλτό Miu Miu στην τελετή ορκωμοσίας της Κάμαλα Χάρις

«Σε όλη μου τη ζωή είχα χαμηλή αυτοπεποίθηση»

Λίγο αργότερα, η Ella υπέγραψε συμφωνία με το πρακτορείο μοντέλων IMG, την εταιρεία που εκπροσωπεί τις Gigi Hadid και Ashley Graham. Πάντα της άρεσε η μόδα, αλλά αυτή δεν ήταν μια πορεία καριέρας που είχε προβλέψει απαραίτητα.

«Σε όλη μου τη ζωή, είχα πραγματικά χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, οπότε αυτό μου φάνηκε σαν ένας τρόπος για να το πάρω πίσω», δήλωσε στην Washington Post. «Έχω τρίχες στο σώμα, έχω τατουάζ. Αυτό δεν είναι τρελό για τα σημερινά δεδομένα, αλλά δεν είναι αυτό που θα θεωρούσες ως το κλασικό τύπο μοντέλου».

Σύντομα, κατέληξε να περπατάει σε επιδείξεις μόδας για brands όπως η Proenza Schouler και να φοράει ένα προσαρμοσμένο σύνολο της Stella McCartney στο Met Gala (αργότερα ανακοινώθηκε ως το πρόσωπο της συνεργασίας της McCartney με την Adidas). Μετά από αυτή την καταιγιστική δημοσιότητα, όμως, η Ella, η οποία διατηρεί σχέση με τον δημοσιογράφο του GQ Samuel Hine, έχει αποτραβηχτεί από την πασαρέλα.

Η θεραπευτική πρακτική του πλεξίματος

Αντ’ αυτού, έχει επικεντρωθεί στην τέχνη της που βασίζεται στα υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων των πλεκτών πινάκων που παρουσιάζει στον λογαριασμό της στο Instagram. «Έκανα [μόντελινγκ] για μερικά χρόνια και αυτό με βοήθησε τώρα να μπορώ να αντέξω οικονομικά την πλατφόρμα και την άνεση να μπορώ να κάνω τέχνη», δήλωσε στους Times νωρίτερα φέτος.

Τώρα φιλοξενεί το Sofa Hands Knit Club στη Νέα Υόρκη, διοργανώνοντας συναντήσεις χειροτεχνίας σε όλη την πόλη. Η μητέρα της την έμαθε να πλέκει κατά τη διάρκεια ενός παιδικού ταξιδιού στη Ντίσνεϊλαντ, και από τότε αποτελούσε πάντα μια «θεραπευτική πρακτική» για εκείνη.

«Το αντιμετωπίζω ως κάτι που ηρεμεί το άγχος μου και τυχαίνει να είναι κάτι που με παθιάζει επίσης δημιουργικά», έχει πει – και είναι επίσης πρόθυμη να «επεκτείνει» τη λέσχη της «σε άλλα μέρη, όπως σχολεία και θεραπεία τέχνης. Επειδή ξέρω ότι με βοήθησε πάρα πολύ».

Η Ella δεν τείνει να κάνει ξεκάθαρες πολιτικές δηλώσεις, αντίθετα, αφήνει τον ακτιβισμό της να μιλήσει. Στο παρελθόν έχει βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για το For The Gworls, μια συλλογικότητα που υποστηρίζει τα μαύρα τρανσέξουαλ άτομα, και πιο πρόσφατα μοιράστηκε συνδέσμους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έρανο για το έργο αρωγής στη Γάζα.

Αναπόφευκτα, όπως όλα δείχνουν η Ella Emhoff χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια θα αποτελέσει το εισιτήριο της Κάμαλα Χάρις για τη ψήφο της Gen Z.