Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Φρύνος «bufo bufo» επέζησε από τη φωτιά

Εύβοια: Φρύνος «bufo bufo» επέζησε από τη φωτιά

Ο φρύνος λαμβάνει αντιβίωση και παυσίπονα - Επιβίωσε από τη φωτιά στην Εύβοια παρά τις δύσκολες συνθήκες

Ένας φρύνος Bufo bufo βρέθηκε ζωντανός αλλά με εγκαύματα από την ομάδα των διασωστών που επιχείρησαν την Κυριακή στη Νότια Εύβοια μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Το ζώο βρίσκεται στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ANIMA και λαμβάνει αντιβίωση και παυσίπονα.

«Παράξενος ασθενής αλλά πολύ εντυπωσιακό, μακάρι να τα καταφέρει», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της οργάνωσης, που συνοδεύεται και από φωτογραφίες του αμφίβιου.

Δείτε τις φωτογραφίες

Εντοπίστηκαν δυστυχώς πολλές νεκρές χελώνες και  φίδια

Στην περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Νότιο Εύβοια επιχείρησαν ο κτηνίατρος και οι διασώστες της ΑΝΙΜΑ την Κυριακή, σε συνεργασία με την ομάδα του Save Your Hood – Greece (Ελλάδα).

Εντοπίστηκαν δυστυχώς πολλές νεκρές χελώνες και κάποια φίδια. Εντοπίστηκαν επίσης 33 ζωντανές χελώνες, μία τρανόσαυρα, ένας αβλέφαρος και ο φρύνος.

« Οι περισσότερες χελώνες επανατοποθετήθηκαν αφού εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο ενυδάτωσης, το ίδιο και οι σαύρες. Στην ΑΝΙΜΑ μεταφέρθηκαν επτά χελώνες και ο φρύνος, με προβλήματα από τη φωτιά», αναφέρει η οργάνωση.

Ανυπολόγιστη καταστροφή

Περισσότερα από 9.500 στρέμματα εκτιμάται ότι κάηκαν από την πρόσφατη φωτιά (31/7) στον Πισσώνα της Εύβοιας, σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service και το δασαρχείο Χαλκίδας.

Επιπλέον από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, τις μεσημεριανές ώρες της 29ης Ιουλίου 2024 στην περιοχή Πετριές Εύβοιας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου επλήγησαν 7.844 στρέμματα εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, περίπου τα 4.800 αφορούν δασικό κομμάτι.

Σε τρεις δηλαδή ημέρες οι κάτοικοι της Εύβοιας και οι υπόλοιποι πολίτες έχασαν περισσότερα 15.500 στρέμματα δάσους και λιγότερο άλλου τύπου εκτάσεων.

Sports in

Μυθικός: Ο Καραλής του Ολυμπιακού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! (vids)

Ο αθλητής του Ολυμπιακού με μια σπουδαία εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024