Για να παραμείνετε σε φόρμα αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάστε:

Stretching στην άμμο

Η γυμναστική στην άμμο μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια μέρα στην παραλία. Το άνισο έδαφος θα κάνει τα χέρια και τα πόδια σας να δουλεύουν πιο σκληρά, ενώ οι ήχοι του πελάγους στο βάθος θα σας ανταμείψουν. Παράλληλα, η άμμος λειτουργεί υπέρ σας, αφού μειώνει την πίεση η οποία ασκείται στα γόνατά σας. Οι χαλαρωτικές ιδιότητες των διατάσεων συνδυάζονται τέλεια με την ηρεμία που προσφέρει η θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον.

Αεροβική στο νερό

Εκτός από διασκεδαστική, η γυμναστική μέσα στη θάλασσα ή την πισίνα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Η άνωση του νερού σάς επιτρέπει να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό με πολύ μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού. Παράλληλα, η αντίσταση δυναμώνει ολόκληρο το σώμα και βελτιώνει την κινητικότητα.

Διαλογισμό στο ηλιοβασίλεμα

Πού ταξιδεύει ο νους σας; Μέσα από τη συγκέντρωση της προσοχής στην αναπνοή και τις αισθήσεις στο σώμα, έρχεται η προσοχή του νου σε αυτό που συμβαίνει στο σώμα και σταδιακά η ένταση μαλακώνει, η αναπνοή ηρεμεί, η καρδιά βρίσκει το ρυθμό της και όλα επιστρέφουν σε μια κατάσταση σωματικής και ψυχικής ισορροπίας.

Smart info

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, το να απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα και γενικότερα την ομορφιά της φύσης ανανεώνει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα μας.

πηγή: vita.gr