Από το θρυλικό bob κούρεμα και τα baby bangs της κινηματογραφικής Amélie μέχρι το χαρακτηριστικό στιλ μαλλιών της Catherine Deneuve, οι Γαλλίδες είναι δικαιωματικά hair icons. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πολλές celebrities αντλούν έμπνευση από τα χτενίσματα των french girls και τα υιοθετούν και στις δικές τους επίσημες και μη εμφανίσεις. Εμείς συγκεντρώσαμε τα κορυφαία αυτήν τη στιγμή hairstyles που αποπνέουν γαλλική φινέτσα, για να τα δοκιμάσετε κι εσείς. Θα σας κάνουν να μοιάζετε με Γαλλίδα!

Balayage αλά γαλλικά

Το γαλλικό balayage έχει τις ρίζες του πίσω στη δεκαετία του 1970 και από τότε είναι μια δημοφιλής (και κομψή) εναλλακτική των παραδοσιακών ανταυγειών. Οι ρίζες παραμένουν φυσικές, ενώ το balayage εκτείνεται περίπου από τη μέση μέχρι τις άκρες δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά. Η τεχνική μπορεί να λειτουργήσει για οποιοδήποτε σχήμα προσώπου, ενώ οι hairstylists το προτείνουν ιδιαίτερα για τα στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα, καθώς προσθέτει βάθος και διάσταση.

Φιλάρισμα γύρω από το πρόσωπο

Το φιλάρισμα που γίνεται στις μπροστινές τούφες μαλλιών γύρω από το πρόσωπο, για να το πλαισιώσουν ομοιόμορφα, είναι κολακευτικό για κάθε γυναίκα, ενώ ορισμένοι hairstylists τονίζουν ότι είναι εξαιρετικό για οβάλ πρόσωπα ή σε σχήμα καρδιάς. Ο κομμωτής συνήθως ξεκινάει το φιλάρισμα από τα μαλλιά που υπάρχουν περιμετρικά του προσώπου και στη συνέχεια προχωράει με το υπόλοιπο κούρεμα.

Curtain bangs

Τα curtain bangs ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη δεκαετία του 1960, ενώ φέτος έκαναν ένα δυναμικό comeback. Ανοίγουν σαν κουρτίνες στο μέτωπο και χαρίζουν παριζιάνικο αέρα σε όποια γυναίκα τα επιλέξει. Για να είναι πάντα τέλεια, φροντίστε να τα φτιάχνετε με το πιστολάκι και μια βούρτσα με κατεύθυνση πάντα προς τα έξω, ενώ η λακ θα τα κρατήσει στη θέση τους για ώρες.

Γαλλικό bob

Το γαλλικό bob τονίζει τη γραμμή του σαγονιού και τα ζυγωματικά, επομένως είναι ιδανικό για τετράγωνα, σε σχήμα καρδιάς και οβάλ πρόσωπα, όπως προτείνουν οι hairstylists. Για το styling, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για μπούκλες ή για ίσιωμα για να δημιουργήσετε χαλαρούς κυματισμούς και, στη συνέχεια, ψεκάστε με ένα σπρέι για υφή (texturizing spray), για να πετύχετε αυτό το messy αποτέλεσμα.

Επιμελώς ατημέλητοι κυματισμοί

Οι επιμελώς ατημέλητοι κυματισμοί είναι μια τάση από το παρελθόν που παραμένει δημοφιλής μέχρι και σήμερα λόγω του ανεπιτήδευτου στυλ τους. Για να τους πετύχετε, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για μπούκλες ή για ίσιωμα, -ό,τι σας βολεύει- και δημιουργήστε ακανόνιστες μπούκλες. Μόλις τελειώσετε, περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τις μπούκλες, για να τις «χαλάσετε» για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε ψεκάζοντας ένα σπρέι για υφή (texturizing spray) ή ένα sea salt spray και είστε έτοιμες.

πηγή: vita.gr