Αναμφίβολα, το φετινό καλοκαίρι έχει κατακλυστεί από πάμπολλες τάσεις νυχιών, που περιμένουν να τις δοκιμάσετε όλες μία προς μία. Είδαμε nail trends εμπνευσμένα από τη μόδα, όπως τα “jelly nails”, τα μανικιούρ με φρούτα, όπως με λεμόνια ή τα “watermelon nails”, αλλά και τα νύχια με το δημοφιλές λεοπάρ ή κροκό print. Όμως, καθώς πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού, το μανικιούρ σας θα πρέπει να εναρμονίζεται με την εποχή, να είναι ρομαντικό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο για να σας θυμίζει το ξέφρενο καλοκαίρι που περάσατε, αλλά και να εμπνέεται από τους χρωματισμούς του αυγουστιάτικου ηλιοβασιλέματος. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα στοιχεία συγκεντρώνει πάνω της η νέα τάση στο μανικιούρ, τα “ombré eyeshadow nails”, που έχουν κάνει κατάληψη στις ροές μας στο Instagram και το TikTok. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι τώρα μπορείτε να τα πετύχετε και μόνες σας στο σπίτι εάν θέλετε να περάσετε το #metime σας με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο!

Τι είναι τα “ombré eyeshadow nails”

Πρόκειται ουσιαστικά για το ombré μανικιούρ, το οποίο όμως δε δημιουργείται με βερνίκια νυχιών, αλλά με… σκιές ματιών. Μπορείτε να «παίξετε» με τις αποχρώσεις και τα φινιρίσματα και να δημιουργήσετε ένα παιχνιδιάρικο mani, που είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει το καλοκαίρι σας με αυτόν τον χαριτωμένο τρόπο.

Πώς θα τα πετύχετε

Εάν θέλετε να κάνετε μόνες σας τα “ombré eyeshadow nails”, η διαδικασία είναι απλή κι εύκολη. Αρχικά, λιμάρετε τα νύχια σας για να αποκτήσουν το μήκος και το σχήμα που επιθυμείτε και είστε έτοιμες να ξεκινήσετε. Σύμφωνα με ένα σχετικό βίντεο στο TikTok που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό @nailsxnella, εφαρμόστε πρώτα ένα διάφανο top coat -οι μανικιουρίστ χρησιμοποιούν gel top coat κι έπειτα ψήνουν τα νύχια στο φουρνάκι- και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει.

Έπειτα, πιάστε την αγαπημένη σας παλέτα σκιών με τις αποχρώσεις που σας αρέσουν και με ένα πινέλο για σκιές ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ πάρτε λίγη από τη σκιά ή τις σκιές που θέλετε και ταμπονάρετέ τη/τες πάνω στα νύχια σας -εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε και να «παίξετε» με όποια και όσα χρώματα θέλετε εσείς, αφού δεν υπάρχουν κανόνες. Βάλτε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας να δουλέψουν! Αφού τελειώσετε με την τοποθέτηση των σκιών, ολοκληρώστε το mani σας εφαρμόζοντας ξανά το διάφανο top coat από πάνω για λάμψη και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα νύχια σας. Τα “ombré eyeshadow nails” σας είναι πανέτοιμα!

Πηγή Vita