Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό in: Τι ζήτησε ο Υπουργός Επικρατείας από τους Δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας

Αποκλειστικό in: Τι ζήτησε ο Υπουργός Επικρατείας από τους Δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας

Η καλή πρόθεση του Υπουργού Άκη Σκέρτσου για την στεγαστική αποκατάσταση των πυρόπληκτων του Ματίου και οι απαντήσεις των Δημάρχων.

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in η μελέτη για την ανέγερση των κατοικιών που προορίζονται να στεγάσουν πυρόπληκτους της περιοχής Μάτι Αττικής που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την τραγική πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή τον Ιούλιο του 2018.

Ο Υπουργός Επικρατείας Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος, σύμφωνα με πηγές του in, επικοινώνησε γραπτώς με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και την Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά ζητώντας την κατάσταση με τους πραγματικούς δικαιούχους προκειμένου να υπάρξει διαμόρφωση των κατοικιών που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους. Ο Υπουργός Επικρατείας και προς τιμήν του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ολοσχερώς στην τραγωδία του Ιουλίου του 2018.

Στο αίτημα του Υπουργού Επικρατείας απάντησαν γραπτώς οι Δήμαρχοι Μαραθώνος και Ραφήνας,  Στέργιος Τσίρκας και Δήμητρα Τσεβά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in μέχρι σήμερα και από στοιχεία που όπως επικαλούνται οι δήμαρχοι αντλήθηκαν κατόπιν επικοινωνίας τους με τον τομέα αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών Ανατολικής Αττικής, προκύπτει μια περίπτωση φερόμενης δικαιούχου που να αφορά σε αίτημα για στεγαστική αποκατάσταση καθώς η οικία που έμενε κηρύχθηκε «κόκκινη» και θεωρείται αδύνατη η έκδοση νέας οικοδομικής αδείας. Αυτός ο αριθμός στην πορεία μπορεί πιθανώς να αλλάξει και να καταθέσουν αίτημα περισσότεροι κάτοικοι.

Τι πρότεινε ο Δήμαρχος Μαραθώνος από τον Υπουργό Επικρατείας

Σύμφωνα με πηγές του in ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας αξιοποιώντας το ενδιαφέρον του Υπουργού και με αφορμή την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανέγερση των κοινωνικών κατοικιών, εφόσον δεν προκύψουν νέοι δικαιούχοι πυρόπληκτοι, θα ζητήσει μέρος των κατοικιών αυτών να διατεθεί για στεγαστικές δομές ατόμων με σοβαρές αναπηρίες που να καλύπτουν όλη την Ανατολική Αττική. Πρόταση, που αν τελικά ισχύσει, θα είναι σωτήρια για τις οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία και ζούνε με το άγχος ποιος θα φροντίσει το φροντίσει αν οι ίδιοι δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν στο μέλλον για διάφορους λόγους.

Sports in

Δύο από τα έξι μετάλλια είναι «ερυθρόλευκης» απόχρωσης! (pic+vid)

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Απόστολος Χρήστου έκαναν περήφανη όλη την Ελλάδα στο Παρίσι, αποδεικνύοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ο «αιμοδότης» όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024