Πιο φωτεινή έγινε μετά από παρέμβαση των ηλεκτρολόγων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η πλατεία «Κυρμιζά», η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ειρήνης.

Πιο συγκεκριμένα το συνεργείο του Δήμου αποξήλωσε τα παλαιά και ανενεργά φωτιστικά, τοποθετώντας στη θέση τους αντίστοιχο αριθμό φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του Δήμου, τα νέα φωτιστικά φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ διαθέτουν και ειδικούς αισθητήρες ώστε να ανάβουν με τη δύση του ηλίου και να σβήνουν με την ανατολή του. Όπως μάλιστα προσθέτει η δημοτική Αρχή, η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί «πιλοτική δοκιμή», ώστε στο μέλλον να εγκατασταθεί αντίστοιχος φωτισμός και σε άλλα σημεία της πόλης.

Οικονομία στα δημοτικά ταμεία

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: « Μετά από χρόνια φωτίστηκε η πλατεία «Κυρμιζά» και μάλιστα χωρίς να πληρώνει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, καθώς τα φωτιστικά φορτίζονται με ηλιακά πάνελ. Ευχαριστώ την πανίσχυρη ομάδα των ηλεκτρολόγων του Δήμου μας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Καλαμπαλίκης που επέβλεψε τις εργασίες τόνισε: «Με τη νέα μας παρέμβαση φωτίσαμε ακόμα έναν κοινόχρηστο χώρο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη και φιλική προς τους πολίτες».