Με ΚΥΑ των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, παρέχονται οδηγίες  για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2025, κατόπιν μερικής τροποποίησης της υπ’ αρ. 7028/3-2-2004 (Β’ 253) κοινής υπουργικής απόφασης.

Η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για τους δήμους, επίσης ως φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ισχύουν κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού τους, οι γενικές αρχές για τη διαχείριση των οικονομικών της Γενικής Κυβέρνησης του άρθρου 33 και της δημοσιονομικής θέσης του άρθρου 35, οι κανόνες του δημοσιονομικού σχεδιασμού του άρθρου 34, του χρέους του
άρθρου 36 και της πορείας προσαρμογής του άρθρου 37 και οι γενικές αρχές κατάρτισης προϋπολογισμού του άρθρου 49, του ν. 4270/2014.

Στον προϋπολογισμό μεταξύ άλλων όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ εγγράφονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του δήμου, τα οποία αναμένεται να πληρωθούν και αντίστοιχα να εισπραχθούν κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Επιπλέον εγγράφονται οι προβλέψεις μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων βεβαιωθέντων κατά τα παρελθόντα οικονομικά έτη εντός του οικονομικού έτους (Κωδικός Αριθμός Εξόδων «85» – ύψος επισφαλειών) καθώς και το αποθεματικό (Κ.Α Εξόδων «91»).