Τον περασμένο Απρίλιο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αποκαλέσει «ανθρωπάκια ασήμαντα» υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Αυτή τη φορά, απευθυνόμενος σε γιατρούς του νοσοκομείου της Κω, που διαμαρτύρονταν για την εγκατάλειψη του νοσηλευτικού ιδρύματος από το κράτος, αφού τους προειδοποίησε πως «ξέρω να φωνάζω και εγώ, και καλύτερα από σένα», κατέληξε να δηλώσει πώς «με ψηφίζουν 18 χρόνια!».

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχετε κατακερματίσει. Δεν υπάρχει ένας εδώ μέσα που να μην πιστεύει ότι φεύγοντας από εδώ μέσα σήμερα, ότι αυτά τα προβλήματα που σας θέσαμε, τα οποία έχετε δημιουργήσει, θα λυθούν. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά την κατάσταση, ούτε να μας απαντήσετε δεν μπαίνετε πολλές φορές στον κόπο από το υπουργείο», τόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κω, απευθυνόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε με παράνομα προγράμματα με τέσσερις μήνες προσωπικό. Έχουμε βάλει πλάτη στα πέντε χρόνια και δεν αντέχει το προσωπικό άλλο, δεν έχετε βάλει μόνιμο προσωπικό. Σκορπάτε χρήματα στις διακομιδές. Η μία διακομιδή κοστίζει από 3 χιλιάδες, έως 36 χιλιάδες . Πόσους γιατρούς και προσωπικό θα φέρνατε με αυτά τα χρήματα; Πεθαίνει κόσμος, γιατί έρχονται ασθενείς με καρότσες αυτοκινήτων γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Εκεί φαίνεται η πολιτική και τα κενά σας. Όταν ο κόσμος δεν έχει γιατρό. Έρχεται ο κόσμος να βρει καρδιολόγο και του λέμε, ‘δεν έχει, πήγαινε να βρεις έξω’. Κανένας γιατρός δεν αντέχει να ζήσει σε αυτές τις συνθήκες και κανένας υγειονομικός. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν μας σπούδασε κανένα κράτος, μας σπούδασαν οι γονείς μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους».

«Με ψηφίζουν 18 χρόνια»

Στο ξέσπασμα της προέδρου των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ως εξής: «Αλλάξαμε το πλαίσιο, αφήσαμε τα κίνητρα. Προ ολίγου αποφασίσαμε να κάνουμε 4 προσλήψεις για αυτούς τους λόγους, άρα μη φωνάζετε. Είστε πρόεδρος των εργαζομένων εσείς, είμαι εκλεγμένος και εγώ. Έλληνες πολίτες με έχουν ψηφίσει και εμένα. Θα έρχεστε εδώ να μιλάτε με σεβασμό. Ξέρω να φωνάζω και εγώ και καλύτερα από σένα. Είμαι εκλεγμένος και εγώ. Φωνή έχω πιο δυνατή και εγώ από μικρός (…) Δεν κατάλαβα. Δεν κατάλαβα. Τον κόσμο τον κοιτάζω μια χαρά με ψηφίζει 18 χρόνια διαρκώς».

Κασσελάκης: Αν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί έτσι, θα φεύγει την ίδια στιγμή

Την συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν ξέχασε το επεισόδιο του περασμένου Απριλίου, εξ ου και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η εικόνα μιλάει από μόνη της (και δεν είναι η πρώτη φορά μπροστά στους ‘κάφρους’ και τα ‘ανθρωπάκια’ που σώζουν ζωές)».

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί ποτέ έτσι σε δημόσιους λειτουργούς ή σε πολίτες, θα φεύγει την ίδια στιγμή», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.