Καθυστερήσεις και λάθη στον σχεδιασμό της εκλογικής διαδικασίας που έχει προγραμματιστεί για τις 6 και 13 Οκτωβρίου επισημαίνει ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, με επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος.

Στην επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά «να διασφαλιστεί η διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας» εκτιμά πως δεν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ενώ κάποια, όπως λέει, έχουν σχεδιαστεί ανεπαρκώς.

Προτείνει μεταξύ άλλων να γίνει προμήθεια τουλάχιστον 1.400 νέων tablets και να διασφαλιστεί ο αριθμός των χρηστών που θα τα διαχειρίζεται

Εστιάζει στην προμήθεια 1.000 tablets που αντιστοιχεί στην κάλυψη περίπου 850 καλπών, που είναι όσες περίπου υπήρχαν και στις εκλογές του 2021.

«Αυτό δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποτελέσει η προσέλευση στις κάλπες λαϊκό κάλεσμα συμμετοχής» σημειώνει και προτείνει να γίνει προμήθεια τουλάχιστον 1.400 νέων tablets, να διασφαλιστεί ο αριθμός των χρηστών που θα τα διαχειρίζεται και να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές, για ν’ αντιμετωπιστούν πιθανά απρόοπτα.

Ολόκληρη η επιστολή Χάρη Δούκα προς την ΕΔΕΚΑΠ

«Προς την Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, μέλη της ΕΔΕΚΑΠ,

Για να γίνουν οι εκλογές της 6ης και 13ης Οκτωβρίου η αφετηρία μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., βασική προϋπόθεση είναι να διασφαλίσουμε τη μαζικότερη και απρόσκοπτη προσέλευση στις κάλπες των μελών και των φίλων της δημοκρατικής παράταξης.

Η μαζική συμμετοχή σε αυτή την κορυφαία, δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία θα αποτελέσει το πρώτο ηχηρό μήνυμα για γενναίες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής ότι θέλουμε και μπορούμε ν’ αλλάξουμε το κόμμα, ν’ αλλάξουμε τη χώρα.

Χρέος μας είναι, σε αυτό το πλαίσιο να διασφαλιστεί η διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και τεχνικά να διασφαλιστεί η εύκολη, γρήγορη και λειτουργική πρόσβαση των πολιτών στις κάλπες.

Καθώς βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Αυγούστου, εκτιμώ ότι έχουμε καθυστερήσει για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ενώ κάποια από αυτά έχουν σχεδιαστεί ανεπαρκώς.

Τα τέσσερα σημεία που εστιάζει ο Χάρης Δούκας

Η πρόβλεψη για προμήθεια μόλις 1.000 tablets, αντιστοιχεί στην κάλυψη περίπου 850 καλπών, όσες περίπου υπήρχαν και στις εκλογές του 2021. Αυτό δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποτελέσει η προσέλευση στις κάλπες λαϊκό κάλεσμα συμμετοχής. Απαιτείται άμεσα:

–    Η προμήθεια νέων tablets, τουλάχιστον 1.400.

–    Να διασφαλιστεί ο αριθμός των χρηστών που θα τα διαχειρίζεται.

–    Να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές για να αντιμετωπιστούν πιθανά απρόοπτα.

–    Να υπάρξει σωστή και έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων.

Η επαρκής τεχνική προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών μας. Να στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου, συλλογικού, συμμετοχικού, εξωστρεφούς ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, γίνεται παράγοντας στασιμότητας και τελικά ρίχνει νερό στον μύλο της συντηρητικής κυβέρνησης.

Άρα  απαιτείται ΑΜΕΣΑ, να παρθούν -χωρίς δεύτερες σκέψεις- όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ΜΑΖΙΚΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ και ΕΥΚΟΛΑ, οι πολίτες θα φτάσουν στις κάλπες και θα στείλουν μήνυμα ελπίδας.

Συντροφικά,

Χάρης Δούκας»