Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Κινητοποιήσεις «Στο Κόκκινο» και αγανάκτηση για τη στάση των υπευθύνων

ΣΥΡΙΖΑ: Κινητοποιήσεις «Στο Κόκκινο» και αγανάκτηση για τη στάση των υπευθύνων

Η συνέλευση των εργαζομένων απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Πέμπτη (08/08) και νέων στάσεων εργασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10-11/08), προχωρούν οι εργαζόμενοι στον «105.5 Στο Κόκκινο» και στον «91.4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», σε συνεννόηση με τα αρμόδια Σωματεία Τύπου.

Στην τελευταία τους συνέλευση εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη στάση των υπευθύνων του σταθμού, ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο ραδιοσταθμός εμφανίζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, με τους υπεύθυνους να μην απαντούν καν στις κλήσεις τους και να αδιαφορούν για το πρόγραμμά του.

Τονίζουν πως ακόμη τους οφείλονται δεδουλευμένα του Ιουλίου, καθώς και τα επιδόματα άδειας που δεν τους τα κατέθεσαν ως όφειλαν.

Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων

Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο στην Αθήνα και στον 91.4 Στο Κόκκινο στη Θεσσαλονίκη (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΕΡΜΘ) που συνεδρίασε την Τρίτη 6 Αυγούστου, πήρε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον 105.5 Στο Κόκκινο στην Αθήνα και στον 91.4 Στο Κόκκινο στη Θεσσαλονίκη (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΕΡΜΘ) εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, ανέντιμη και εκβιαστική στάση των υπευθύνων για τον σταθμό, που τον οδηγεί μαθηματικά στη συρρίκνωση και τον μαρασμό.

Ενώ εξακολουθεί να καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων μας για τον Ιούλιο και δεν έχουν αποπληρωθεί ως όφειλαν τα επιδόματα θερινής αδείας, βρισκόμαστε να βιώνουμε μια εικόνα πρωτοφανούς εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τον σταθμό, που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στα 18 χρόνια λειτουργίας του και η οποία ευθέως πλέον απειλεί την ύπαρξη του μοναδικού διαφορετικού, αριστερού ραδιοφώνου.

Πλέον, ο σταθμός λειτουργεί με αυτόματο πιλότο, καθώς η διεύθυνση αγνοεί ακόμα και το ποιος και πότε έχει εκπομπή, ενώ διοίκηση και βασικός μέτοχος δεν απαντούν πλέον –εκτός από τα αιτήματα των σωματείων μας για συνάντηση- ούτε στα τηλέφωνα.

Πρόκειται για μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που ποτέ και πουθενά δεν έχουμε συναντήσει ως σήμερα στον Τύπο.

«Οι υπεύθυνοι για αυτό έχουν όνομα»

– Είναι ο βασικός μέτοχος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που εξακολουθεί να σιωπά ως προς το ζήτημα της καταβολής των μισθών μας και να αρνείται να εισέλθει σε οποιονδήποτε διάλογο με τους/τις εργαζόμενους/ες και τα σωματεία τους, προκειμένου να βρεθεί λύση στο δικό του αίτημα για μείωση του κόστους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 11 και στις 16 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι/ες τόσο του Κόκκινου όσο και της Αυγής, βρεθήκαμε επί πέντε ώρες έξω από την Κουμουνδούρου, στους 45 βαθμούς και η Πολιτική Γραμματεία αρνήθηκε να δει έστω και για 5 λεπτά τους Συνδικαλιστικούς Εκπροσώπους των δύο μέσων ή ακόμα και να τους ενημερώσει απευθείας για τις αποφάσεις που αφορούσαν το μέλλον μας, τις οποίες έπρεπε να διαβάσουμε στις εφημερίδες και στα σάιτ! Αυτή η συμπεριφορά είναι ανήκουστη, όχι μόνο σε αριστερό Μέσο, αλλά οπουδήποτε.

– Είναι η διεύθυνση του σταθμού, η οποία εξακολουθεί να αγνοεί τη λειτουργία του και να μην έχει οποιαδήποτε επαφή με τους εργαζόμενους και την αίθουσα σύνταξης. Επίσης, να μην έχει μάθει εδώ και έναν χρόνο ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και να μην ξέρει ποιο είναι το πρόγραμμα του σταθμού. Αντίθετα, να βλέπει παντού συνωμοσίες εναντίον της και να επιτίθεται από μικροφώνου στους/στις εργαζόμενους/ες και τις εκπομπές του σταθμού. Συμπεριλαμβανομένων μάλιστα όσων απολύει και με σταθερά κακοποιητικό λόγο.

– Στην κρίση που υπάρχει στον σταθμό, οικονομική και εργασιακή, η διεύθυνση είτε επέλεξε να είναι μέρος του προβλήματος και της έντασης είτε μόνο αυτό είχε την ικανότητα να κάνει.

– Είναι η διοίκηση που αποδέχεται τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και στηρίζει δια της σιωπής της αυτές τις πρακτικές, χωρίς να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το πλάνο βιωσιμότητας το οποίο ζήτησε η Πολιτική Γραμματεία.

«Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων»

Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο και στον 91.4 Στο Κόκκινο, δεν έχουμε καμία διάθεση να ανεχτούμε πλέον αυτή την κατάσταση ούτε να σιωπήσουμε απέναντι στον εμπαιγμό.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και την άμεση εμφάνιση του εξαφανισμένου βασικού μετόχου και της διοίκησης, προκειμένου να μας πουν τι προτίθενται να πράξουν και να τους πούμε και εμείς ποιες είναι οι απαιτήσεις και οι προτάσεις μας.

Επιθυμία μας ήταν και παραμένει η διάσωση του μοναδικού αριστερού ραδιοφώνου να γίνει με το μικρότερο δυνατό κόστος για όλους, πολιτικό και κοινωνικό. Αλλά η υπομονή μας δεν είναι ανεξάντλητη απέναντι σε συμπεριφορές και στάσεις που δεν συνάδουν ούτε με τη δουλειά ούτε με τις υπερβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια για αυτό το ραδιόφωνο.

«Αποφασίζουμε τα εξής»

– Εξουσιοδοτούμε τα σωματεία μας να αναζητήσουν για ακόμα 36 ώρες δίοδο επικοινωνίας με τον βασικό μέτοχο και τη διοίκηση.

– Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 08/08, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας καθώς και τη δέσμευση ότι θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με τους μισθούς μας εγγυημένους.

– Κηρύσσουμε 4ωρες στάσεις εργασίας το Σάββατο 10/08 και την Κυριακή 11/08, από τις 10.00 έως τις 14.00, με τα ίδια αιτήματα και διαμαρτυρόμενες/οι για τον σταθερά κακοποιητικό αντισυναδελφικό λόγο που παράγει η διεύθυνση εκείνη την ώρα.

– Καλούμε κάθε άνθρωπο που βρήκε αυτά τα 18 χρόνια στήριγμα στις εκπομπές του Κόκκινου, πολίτη/ισσα, συνδικαλιστή/ρια, διωκώμενο/η, κάθε σωματείο, κάθε κοινωνική οργάνωση, μαχόμενο δικηγόρο, υγειονομικό στην πρώτη γραμμή, να στηρίξει τον αγώνα μας και τον αγώνα για να μη συρρικνωθεί άλλο αυτή η ραδιοφωνική φωνή.

– Προκηρύσσουμε νέα συνέλευση τη Δευτέρα 12/08, προκειμένου να επανεξετάσουμε τη στάση μας.

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Καραλή (vid+pics)

Δείτε την απομονή του χάλκινου Ολυμπιονίκη, Εμμανουήλ Καραλή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024