Πράξη πρώτη για τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο «δικέφαλος του βορρά» φιλοξενείται από τη Μάλμε στο «Ελέντα Στάντιον» για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι (20:00, Novasports), θέλοντας να κάνει βήμα πρόκρισης στα play-offs όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτα Πράγας ή τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τις δύο νίκες στον περασμένο γύρο επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Η πρώτη ήρθε με ζόρια αφού λύγισε με 3-2 την αντίπαλό του στην Τούμπα, σε ένα ματς που σπατάλησε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ αλλά είχε και προβληματική εικόνα στην άμυνα. Ενώ, στη ρεβάνς στη Βοσνία, έβγαλε πολύ πιο σοβαρό πρόσωπο, νίκησε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 και ντούμπλαρε τις νίκες του. Βέβαια, τώρα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αρκετά, διότι απέναντί του, έχει μια ομάδα με αρκετά παιχνίδια στα πόδια της που αρέσκεται να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό και να επιτίθεται.

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η Μάλμε είναι γεννημένη να κάνει επιθέσεις και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή με παίκτες. Δεν είναι όμως μόνο το στιλ παιχνιδιού αλλά και το πως θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας, θα πρέπει να τους κάνουμε να συγχυστούν. Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα που είναι συγκεντρωμένη, να διαχειριστεί τις καταστάσεις, θα έχει πίστη, θα πάρει αυτό που θέλει. Και μιλάμε για δυο ματς και ο αγώνας στην Τούμπα δε θα είναι εύκολος για τη Μάλμε», είπε μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου.

Η Μάλμε, λοιπόν, έχει παίξει ήδη 17 αγωνιστικές στο πρωτάθλημά της. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ούσα στο +3 από τη Τζουργκάρντεν, αλλά προέρχεται από δύο σερί ήττες. Η πρώτη ήρθε από τη Σίριους εντός έδρας με 1-0, ενώ η δεύτερη προ ημερών στη ρεβάνς με την Κλάκσβικ με 3-2. Βέβαια, η δεύτερη ήττα ήταν «γλυκιά» αφού είχε προηγηθεί το 4-1 επί της ομάδας από τα Νησιά Φερόε, οπότε δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στην υπόθεση πρόκριση. Έχει σκοράρει 44 γκολ ήδη στο πρωτάθλημα και έχει δεχτεί 16, ενώ έχει δεχτεί γκολ στα 8 από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει εμπειρία από την Ευρώπη, της αρέσει να δίνει προκριματικά και σχεδόν κάθε χρόνο συμμετέχει σε φάσεις ομίλων.

«Έχει ανταποκριθεί καλά στην προπόνηση που έχει κάνει. Δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά αλλά μπορεί να μας βοηθήσει», είπε ο τεχνικός της Μάλμε, Χένρικ Ρίντστρεμ, για τον Σέαντ Χακσαμπάνοβιτς που επέστρεψε στην ομάδα και ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο σήμερα.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα, ενώ μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό να δώσει φανέλα βασικού στους Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς για πρώτη φορά στη νέα σεζόν. Όσον αφορά τη Μάλμε, οι Νίκλας Μοϊσάντερ, Άντον Τίμερχολ, Στέφανο Βέκια και Όσκαρ Λεβίτσκι είναι αμφίβολοι και ενδέχεται να μην αγωνιστούν, ενώ προσφάτως αποχώρησε και ο Κορνέλιους, ο οποίος πήρε μεταγραφή στη Μαρσέιγ.

Πιθανές 11άδες:

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν – Στρίγκερ Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστρεμ, Μπουζανέλο – Μπόλιν, Γιόνσεν, Πένια, Νανάσι – Μποτχάιμ, Τέλιν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ, Καμαρά – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον – Μπράντον.

Διαιτητής θα είναι ο Σκωτσέζος, Τζο Μπίστον, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ντάνιελ ΜακΦάρλαν, Ντάγκλας Πότερ, τέταρτο τον Μάθιου ΜακΝτέρμιντ, ενώ στο VAR θα είναι οι Στίβεν ΜακΛίν και Έουαν Άντερσον.