Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νόα – ΑΕΚ 3-1: Τραγική και τώρα… τρέχει (vids)

Νόα – ΑΕΚ 3-1: Τραγική και τώρα… τρέχει (vids)

Δύο απίθανα λάθη του Στρακόσα που δέχθηκε γκολ από τον τερματοφύλακα της Νόα, έφεραν την ήττα με 3-1 για την ΑΕΚ στην Αρμενία παρά το αρχικό προβάδισμα με τον Λιβάι Γκαρσία.

Απίστευτη ήττα για την ΑΕΚ στην Αρμενία! Δύο τραγικά λάθη του Θωμά Στρακόσα έδωσαν ισάριθμα γκολ δώρο στη Νόα που χωρίς να έχει φάση στο ματς μετέτρεψε το 0-1 με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία σε 3-1. Πλέον η Ένωση καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας τον Δεκαπενταύγουστο ώστε να προκριθεί εκείνη στα πλέι οφ του Conference League, διαφορετικά θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες με το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Σε κακή βραδιά η ΑΕΚ, τραγικός ο Στρακόσα

Τεράστια η ευθύνη του Αλβανού τερματοφύλακα που πέρα από το λάθος του στο πρώτο γκολ, δέχθηκε γκολ από βολέ του πορτιέρο της Νόα για να ολοκληρωθεί η απίθανη και απροσδόκητη ανατροπή που εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις με το τρίτο «χτύπημα» από τον Γκρεγκόριο.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Πινέδα να ξεκινά για πρώτη φορά βασικός και τον Κάλενς σε ρόλο αριστερού μπακ παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην Αρμενία. Ο Στρακόσα ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς τετράδα στην άμυνα. Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Λιούμπισιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Από την άλλη η Νόα ξεκίνησε με τους Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρινσον, Σάντος, Μιλίκοβιτς, Γκαμπόα, Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον, Άιας και Φερέιρα.

Ο Γκαρσία το… βιολί του και το «δώρο» του Στρακόσα

Από στατικές φάσεις απείλησε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όπου ανέβαζε την απόδοσή της όσο περνούσε η ώρα. Από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς στο 8’ η κεφαλιά του Μουκουντί έφυγε μόλις άουτ και στο 20λεπτο δύο φορές ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά για να την στείλει προς το τέρμα.

Στο 22’ όμως και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Νόα και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για τη ΑΕΚ. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του φορ του Δικεφάλου στα τρία πρώτα ματς της σεζόν.

Μέχρι το 30’ περίπου η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και δεν απειλήθηκε καθόλου, αλλά για ακόμη μία φορά έκανε δώρο στον αντίπαλο. Στο 33’ συγκεκριμένα, ο Στρακόσα έκανε λάθος πάσα έξω από την περιοχή, ο Πίνσον πήρε την μπάλα και με ωραία κίνηση και πλασέ έγραψε το 1-1.

Μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε άλλη φάση, με την ΑΕΚ να δείχνει αποσυντονισμένη από την ισοφάριση.

Τραγωδία Στρακόσα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα από Γκαρσία και Σάντος αντίστοιχα και στο 67’ έγινε το απίθανο. Ο τερματοφύλακας της Νόα, Τσαντσάρεβιτς, έκανε βολέ και με τη βοήθεια του αέρα νίκησε τον Στρακόσα για το 2-1 των Αρμένιων. Στη συνέχεια ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους Λαμέλα, Περέιρα που έκαναν ντεμπούτο αλλά και τους Κοϊτά, Άμραμπατ ώστε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Το… κερασάκι

Αντί βέβαια να πάρει πνοή η ΑΕΚ, η Νόα που πλέον είχε την ψυχολογία ήταν αυτή που έφτανε πιο κοντά σε γκολ και το πέτυχε με διπλή προσπάθεια του Γκρεγκόριο στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Και πλέον η Ένωση έχει να ανέβει ένα βουνό στη ρεβάνς για να μην υποστεί απίθανο κάζο.

Οι συνθέσεις:

ΝΟΑ: Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Μίλκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος, Γκάμπος (46′ Γκρεγκόριο), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον, Άιας (46′ Αβανεσιάν), Φερέιρα

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Περέιρα), Ελίασον (78′ Άμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (68′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (68′ Κοϊτά), Γκαρσία

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Καραλή (vid+pics)

Δείτε την απομονή του χάλκινου Ολυμπιονίκη, Εμμανουήλ Καραλή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024