Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση στον τελικό του άλματος επί κοντώ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 5.90 μέτρα. Ο Έλληνας αθλητής του Ολυμπιακού ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και έφερε το 6ο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι, σε μια ακόμη ανεπανάληπτη επιτυχία… ερυθρόλευκης απόχρωσης.

Ο Καραλής γίνεται ο δεύτερος αθλητής του Ολυμπιακού που κατακτάει μετάλλιο στο Παρίσι μετά τον Απόστολο Χρήστου που έφερε στη χώρα μας πριν λίγες μέρες το ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση (200 μέτρα ύπτιο).

Οι δύο αθλητές των Πειραιωτών έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες με τις τεράστιες επιτυχίες τους, ενώ μετάλλιο έφερε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που είναι γνώστος φίλος του Ολυμπιακού για τρίτη φορά στη σπουδαία καριέρα του.

Ο Χρήστου «πάτησε» το πόδι του στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος και είχε μια πολύ θερμή υποδοχή και στις δηλώσεις του έκανε ειδική αναφορά στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι είναι ένα δώρο για τα 100 χρόνια του συλλόγου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το μετάλλιο. Ολοκληρώθηκα ως αθλητής. Ήταν η επιτυχία που μου έλειπε. Είναι ένα ωραίο δώρο για την ομάδα του Ολυμπιακού που κλείνουμε και τα 100 χρόνια του χρόνου».

Παράλληλα, ο έτερος αθλητής του Ολυμπιακού που έφερε μετάλλιο για τη χώρα μας, ο Εμμανουήλ Καραλής, όταν είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό είχε υπογραμμίσει πως είναι τεράστια τιμή για εκείνον να βρίσκεται σε έναν θρυλικό σύλλογο, ενώ είχε δηλώσεις πως η μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους αποτελούσε προσωπική επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δηλώσεις του Καραλή όταν είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό

Ο Καραλής όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό είχε πει: «Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτό τον θρυλικό σύλλογο και ήδη νιώθω την αγάπη του κόσμου να με αγκαλιάζει με τα κόκκινα. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω την ιστορία του Ολυμπιακού, με περισσότερες νίκες. H συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό, θα με βοηθήσει να πετύχω πιο εύκολα τους στόχους μου. Γνωρίζω ότι ήταν προσωπική επιθυμία του κ. Μαρινάκη, να έρθω και θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ γιατί με προσωπικές του ενέργειες κατάφερε να με φέρει στο σύλλογο του Ολυμπιακού».

Ο Ολυμπιακός είναι ο «αιμοδότης» του ελληνικού αθλητισμού

Οι ερυθρόλευκοι πρωταγωνιστούν στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και παράλληλα, διαφημίζουν και την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Το ίδιο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, με τις κορυφαίες διοργανώσεις και τα μεγάλα «ραντεβού» του αθλητισμού να έχουν «ερυθρόλευκο» χρώμα.

Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, όπου το «άρωμα» των Πειραιωτών είναι έντονο! Συγκεκριμένα, το «παρών» στη Γαλλία, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη δίνουν με την ελληνική αποστολή, 23 αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού!

Συγκεκριμένα, από τους 101 αθλητές των Εθνικών ομάδων της χώρας μας στη μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού στο Παρίσι, οι 23 είναι του Ολυμπιακού, δηλαδή το 22,7%.

Αναλυτικά, οι 23 αθλητές/τριες των ερυθρόλευκων που συμμετέχουν με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Μπάσκετ Ανδρών (3): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τόμας Γουόκαπ

Πόλο Ανδρών (6): Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Ζερδεβάς, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας

Πόλο Γυναικών (8): Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη

Στίβος (1): Εμμανουήλ Καραλής

Κολύμβηση (5): Απόστολος Χρήστου, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Παπαστάμος, Παναγιώτης Μπολάνος, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας