Ο Εμμανουήλ Καραλής, στο Ολυμπιακό Χωριό μοιράζεται το δωμάτιο με τον Μίλτο Τεντόγλου και την Κατερίνα Στεφανίδη και δεν είναι τυχαίο το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους.

Ο νεαρότερος στην παρέα έκανε σεφτέ στα μετάλλια το βράδυ της Δευτέρας και όλοι ελπίζουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και οι υπόλοιποι και το δωμάτιο να γεμίσει μετάλλια αφού τον τελικό του Καραλή ακολουθούν αυτός του Μίλτου Τεντόγλου το βράδυ της Τρίτης και εκείνος της Κατερίνας Στεφανίδη το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Τεντόγλου από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποφορτίσει τον Καραλή ακόμα και τρολάροντάς τον «Easy (εύκολο), αυτός τρία άλματα για να περάσει τελικό, εγώ ένα» έγραψε τότε ο χρυσός ολυμπιονίκης μας στο μήκος μετά τους προκριματικούς και των δύο και τα γέλια έπεσαν βροχή.

Η πρόβλεψη της Στεφανίδη

Η δε Κατερίνα Στεφανίδη είχε προβλέψει το μετάλλιο του Καραλή σε βίντεο που είχε τραβήξει το Μανόλο και το έλεγε ζωντανά τονίζοντας ότι θα ανεβάσει το σχετικό βίντεο μετά τον αγώνα όπως και έκανε και εκεί φαίνεται ο Καραλής να της λέει: «Δώσε μου μια αγκαλιά» θέλοντας φανερά να αποφορτιστεί.

Οι δύο πιο έμπειροι αθλητές έπαιξαν το δικό τους ρόλο και με το χιούμορ και κυρίως με την αγάπη τους στο να αποφορτίσουν τον Μανόλο και να τον ωθήσουν στο να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και να φτάσει μέχρι το μετάλλιο που είχε χάσει στις λεπτομέρειες στο Τόκιο πριν τρία χρόνια. Είχε όμως πεισμώσει και το είχε υποσχεθεί για το Παρίσι και το έκανε πραγματικότητα βάζοντας ήδη πλώρη και για το Λος Αντζελες.

Ενας άλλος που τον βοήθηκε επίσης είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας που ήταν μάλιστα σε όλο τον αγώνα του τη Δευτέρα το βράδυ και άλλαξε τα εισιτήριά του για μείνει και να δει τόσο τον τελικό του Εμμανουήλ Καραλή όσο και του Μίλτου Τεντόγλου.

Σαφέστατα και το γούρικο δωμάτιο λειτούργησε και ως δωμάτιο προετοιμασίας, πνευματικής και (κυρίως) ψυχολογικής.

Όμως κακά τα ψέμματα. Το ταλέντο του Καραλή εκ των πραγμάτων είναι μεγάλο δεν τίθεται θέμα, αλλά το βασικότερο ήταν η ατάκα που είπε στη μικτή ζώνη και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του.

«Ναι πλέον τον τελευταίο καιρό πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, έχει αλλάξει η αυτοπεποίθησή μου και νομίζω αυτό βγαίνει και στους αγώνες».

Ο Καραλής με τη βοήθεια – πρώτων και καλύτερων των γονιών του, της Σάρας και του πατέρα του Χάρη (που είναι και προπονητής του) ξεπέρασε τις πιο σκοτεινές του σκέψεις και βγήκε στο φως εκεί που λάμπει για τα καλά και έχει τα φόντα να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα.

Το μέλλον του ανήκει για τα καλά.