Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τα δάκρυα του Μανόλο, η πρόβλεψη του Τεντόγλου και η αποθέωση από τον Ντουπλάντις (pics)

Τα δάκρυα του Μανόλο, η πρόβλεψη του Τεντόγλου και η αποθέωση από τον Ντουπλάντις (pics)

Το In.gr ήταν στο χάλκινο μετάλλιο του απίστευτου Εμμανουήλ Καραλή, έζησε μοναδικές στιγμές και σας παρουσιάζει τα κατορθώματα ενός τρομερού αθλητή που ήρθε για να μείνει.

Ο Εμμανουήλ Καραλής από χθες το βράδυ έχει μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων, με το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στον ίδιο τελικό που ο Σουηδός Ντουπλάντις έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 6.25 και συγκέντρωσε επάνω του, όλη την παγκόσμια προσοχή.

Ο Μανόλο πάντως, έκανε τον τέλειο αγώνα. Πέρασε με την πρώτη όλα τα άλματα που επιχείρησε από το 5.50 και πάνω (5.70, 5.80, 5.85, 5.90) επιδεικνύοντας απίστευτη τόλμη, δύναμη και σιγουριά.

Μόνο στα 5.95 απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια, αλλά δεν χρειάστηκε να το ξεπεράσει, καθώς ο Φιλιππινέζος Ομπιένα που τον απειλούσε, έχασε το 5.90 και το χάλκινο κατοχυρώθηκε στον κύριο Εμμανουήλ Καραλή. Τις δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 6 μέτρα τις έκανε για να τις κάνει και μετά πήγε και χάθηκε στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων.

Αλλωστε στο γήπεδο ήταν όλοι οι δικοί του άνθρωποι, πέρα από τον προπονητή και πατέρα του Χάρη. Η μητέρα του Σάρα, η αδερφή του, οι φίλοι του, ακόμα και η θεία του, όλοι με μία ελληνική σημαία στα χέρια να ζητωκραυγάζουν για τον Μανόλο.

Όπως είπε και ο ίδιος, ήταν η πρώτη φορά που έκλαψε όχι από λύπη, αλλά από χαρά, για την τεράστια επιτυχία του, το πρώτο μετάλλιο στο επι κοντώ σε Ολυμπιακούς, μετά το 1956 στη Μελβούρνη και το επίσης χάλκινο του Γιώργου Ρουμπάνη.

Ο Μανόλο πήρε και αυτός μία ελληνική σημαία και πανηγύρισε, μαζί με τους άλλους δύο νικητές, τον Ντουπλάντις και τον Αμερικανό Κέντρικς. Η προσμονή βέβαια για το μετάλλιο θα διατηρηθεί για μία μέρα, καθώς η απονομή θα γίνει την ώρα που αρχίζει ο τελικός του μήκους με την παρουσία του τεράστιου Μίλτου Τεντόγλου.

Και χωρίς μετάλλιο ο Μανόλο ήταν το ίδιο συγκινημένος. Απάντησε στωικά στις δεκάδες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Ελλήνων και ξένων και έβγαλε αμέτρητες selfies με όσους τις ζητούσαν. Η φήμη του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της Ελλάδας και οι θαυμαστές από όλο τον κόσμο είναι αμέτρητοι.

Στην καθιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνέντευξη Τύπου των νικητών, άκουσε τον παγκόσμιο ρέκορντμαν να του πλέκει το εγκώμιο μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Λαμπίρη από τα ΝΕΑ, τονίζοντας ότι είναι φίλοι και αντίπαλοι από μικροί και αυτή πίεση που είχε από τον Μανόλο, τον βοήθησε να φτάσει ως εδώ. Δεν είναι και μικρό πράγμα, ο κύριος 6.25 και παγκόσμιο είδωλο, να αναφέρεται έτσι για τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολούθησε η καθιερωμένη θριαμβευτική υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό με τον Λευτέρη Πετρούνια να τον συγχαίρει εκ νέου και να κάνει πλάκα μαζί του για τον τίτλο του Ολυμπιονίκη. Ολυμπιονίκης είχε προβλέψει ότι θα γίνει, μία μέρα νωρίτερα, ο συγκάτοικος του στο Ολυμπιακό Χωριό Μίλτος Τεντόγλου.

Υπέροχες στιγμές από σπουδαίους αθλητές που αναδεικνύουν τη φωτεινή πλευρά του Ελληνα και μας κάνουν όλους, να ψηλώσουμε λίγο παραπάνω.

Κάπου εκεί αυτή η θριαμβευτική μέρα, έλαβε τέλος, κυρίως λόγω της κούρασης του Μανόλο. Ηταν πραγματικά κομμάτια και περίμενε τη στιγμή να αποσυρθεί. Αλλωστε καιρό για γλέντια και πανηγυρισμούς υπάρχει άπλετος μπροστά του, με τη γενέτειρα του τον Πύργο, να τον περιμένει για μεγάλο γλέντι, εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο!

Sports in

Το προφητικό βίντεο της Στεφανίδη για το μετάλλιο του Καραλή

Η Κατερίνα Στεφανίδη, εμψύχωσε με τον καλύτερο τρόπο τον Εμμανουήλ Καραλή προκειμένου να πάρει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024