Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Άλεκ Μέρντοχ: Ο μεγαλοδικηγόρος στη Νότια Καρολίνα που σκότωσε τη γυναίκα και τον γιο του

Άλεκ Μέρντοχ: Ο μεγαλοδικηγόρος στη Νότια Καρολίνα που σκότωσε τη γυναίκα και τον γιο του

Από τότε που η σύζυγος και ο γιος μιας επιφανούς οικογένειας δικηγόρων της Νότιας Καρολίνας βρέθηκαν δολοφονημένοι τον Ιούνιο του 2021, η υπόθεση έλαβε συγκλονιστικές ανατροπές.

Το 2019 ο ανήλικος τότε, Πολ Μέρντοχ, οδηγούσε μεθυσμένος ένα σκάφος. Το σκάφος προσέκρουσε σε μία γέφυρα με αποτέλεσμα η 19χρονη Μάλορι Μπιτς να χάσει τη ζωή της.

Ο Πολ βρισκόταν έξω με εγγύηση περιμένοντας την ποινική δίκη, όταν αργότερα ο ίδιος και η μητέρα του πυροβολήθηκαν θανάσιμα στο σπίτι τους.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, αλλά κανείς δεν περίμενε πως οι εξελίξεις θα σήμαιναν την καταστροφή μίας εκ των πιο επιφανών οικογενειών της Νότιας Καρολίνας.

Η δυναστεία της οικογένειας Μέρντοχ

Η δυναστεία της οικογένειας Μέρντοχ ξεκινά από τον Ράντολφ Μέρντοχ, ο οποίος διατηρούσε ένα δικηγορικό γραφείο πριν εκλεγεί, το 1920, ως ο πρώτος επικεφαλής εισαγγελέας για μια περιοχή πέντε κομητειών στη Νότια Καρολίνα.

Υπηρέτησε στη θέση αυτή για δύο δεκαετίες πριν σκοτωθεί σε δυστύχημα με τρένο. Στη συνέχεια, ο γιος του, που ήταν γνωστός ως Buster, ανέλαβε τον ρόλο του πατέρα του στο γραφείο του εισαγγελέα της 14ης περιφέρειας. Ο νεότερος Μέρντοχ ήταν στη θέση αυτή για 46 χρόνια και, όταν συνταξιοδοτήθηκε, και εξελέγη ο γιος του, που ήταν ο πατέρας του Άλεξ Μέρντοχ, ο οποίος υπηρέτησε μέχρι το 2006.

Ο Άλεκ δεν έθεσε ποτέ υποψηφιότητα για τη θέση του εισαγγελέα, αλλά υπηρέτησε ως εθελοντής εισαγγελέας και μερικές φορές βοηθούσε τον πατέρα του σε υποθέσεις.

Η οικογένεια διατηρούσε για δεκαετίες επιρροή στις τοπικές αρχές.

Η δολοφονία που ξετύλιξε το κουβάρι

Ούσα μία από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Νότιας Καρολίνας, οι Μέρντοχ δεν είχαν ποτέ προβλήματα με τον νόμο. Όλα θα άλλαζαν όμως, μετά τη δολοφονία της Μάγκι Μέρντοχ και του 22χρονου γιου της Πολ.

Στις 7 Ιουνίου του 2021 ο Άλεκ Μέρντοχ κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι η σύζυγός του και ο ένας από τους δύο γιους τους είχαν πυροβοληθεί.

Μια αίσθηση μυστηρίου περιέβαλε τους φόνους, καθώς πέρασε πάνω από ένας χρόνος χωρίς να εντοπιστεί ύποπτος ή κίνητρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Άλεξ Μέρντοχ πυροβολήθηκε από άγνωστο καθώς άλλαζε λάστιχο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με επιφανειακά τραύματα στο κεφάλι.

Λίγες μέρες αργότερα, αποκαλύφθηκε πως ο Μέρντοχ είχε σκηνοθετήσει μόνος του τη δολοφονία του σε μία προσπάθεια να «ξεγελάσει» τις αρχές.

Συγκεκριμένα, είχε προσλάβει κάποιον με σκοπό να τον τραυματίσει ώστε στη συνέχεια να ισχυριστεί πως έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όπως ακριβώς συνέβη με τη γυναίκα και τον γιο του.

Λίγες μέρες αργότερα, παραιτείται από τη δικηγορική εταιρία που δούλευε για άγνωστους λόγους μέχρι τότε.

Η σύλληψη του Μέρντοχ

Ο Μέρντοχ συλλαμβάνεται για την σκηνοθετημένη από τον ίδιο απόπειρα δολοφονίας του, αλλά αυτό δεν θα ήταν το μόνο του έγκλημα.

Λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του, άρχισε να ερευνάται από τις αρχές ο θάνατος της οικονόμου της οικογένειας Μέρντοχ.

Η οικονόμος υποτίθεται πως μπερδεύτηκε με τα σκυλιά στη σκάλα, έπεσε και σκοτώθηκε ενώ δεν έγινε ποτέ νεκροψία. Ο Άλεξ ήταν εθισμένος στα οπιούχα εκείνη την εποχή και μάλιστα είχε ασφαλίσει το σπίτι και το προσωπικό  για πολλά εκατομμύρια, τα οποία και πήρε.

Όπως θα γίνει γνωστό αργότερα ο δολοφόνος ήταν ο ίδιος ο Μέρντοχ.

Η δολοφονία του κολλητού του γιου του

Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της οικονόμου, άρχισε να ερευνάται και ο θάνατος του κολλητού του μεγαλύτερου γιου του Μέρντοχ.

Ο Μπάστερ (ο μεγαλύτερος γιος του) ήταν γκέι και διατηρούσε σχέση με τον κολλητό του. Αυτό δεν ήταν αποδεκτό για την οικογένεια και την κοινωνία με αποτέλεσμα η παρέα του να τον χτυπήσει μέχρι θανάτου.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα  και η υπόθεση εξαφανίστηκε σχεδόν από τα αρχεία της αστυνομίας.

Το ίδιο συνέβη και με το δυστύχημα με σκάφος που στέρησε τη ζωή από τη 19χρονη τότε Μάλορι Μπιτς. Ο μικρότερος γιος του Μέρντοχ οδηγούσε μεθυσμένος το σκάφος.

Έγγραφα που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του προκάλεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν η αστυνομία ήταν απρόσεκτη στην έρευνά της. Ο αρχηγός της έρευνας ήταν υποχείριο της οικογένειας.

Μάλιστα, ενώ η αστυνομία είχε φτάσει στο σημείο από το βράδυ και οι έρευνες για τον εντοπισμό της Μάλορι ήταν ήδη σε εξέλιξη, οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν το επόμενο πρωί.

Το πτώμα της βρέθηκε οχτώ μέρες αργότερα. Όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες ο Πολ δεν φυλακίστηκε ούτε για μία ημέρα και δεν του πέρασαν χειροπέδες.

Η καταδίκη, τα ναρκωτικά και η υπεξαίρεση χρημάτων

Ενώ η δίκη του Άλεκ Μέρντοχ βρίσκεται σε εξέλιξη, οι κατηγορίες εναντίον του πολλαπλασιάζονται. Στη δίκη αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε από την εταιρία του.

Ο Μέρντοχ παραδέχτηκε πως υπεξαίρεσε 3,6 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα μόνο έτος, για χρήση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε πως ο Μέρντοχ σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του καθώς αποδείχτηκε ότι ήταν στη σκηνή του εγκλήματος όταν συνέβησαν οι φόνοι. Μάλιστα, ο Μέρντοχ φαίνεται να τους σκότωσε, στη συνέχεια να πήγε στο σπίτι της μητέρας του ώστε να έχει άλλοθι και αργότερα επέστρεψε για να καταγγείλει τη δολοφονία.

Ο Άλεξ Μέρντοχ καταδικάστηκε σε 2 φορές ισόβια για τις κατηγορίες δολοφονίας.

Sports in

ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με την Μάλμε (pic)

Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Μάλμε στη Σουηδία για τον 3ο προκριματικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024