Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επέκταση της λειτουργίας «School Time»  από την Google

Επέκταση της λειτουργίας «School Time» από την Google

Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τις λειτουργίες των κινητών των παιδιών τους κατά τις ώρες του σχολείου

Η Google ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας «School Time», η οποία είναι τώρα διαθέσιμη σε περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων Android τηλεφώνων, tablet και Samsung Galaxy Watches. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τις λειτουργίες των συσκευών των παιδιών τους κατά τις ώρες του σχολείου για να μειώνουν τη διάσπαση προσοχής τους.

Οι γονείς μπορούν να διαχειρίζονται αυτή τη λειτουργία μέσω της εφαρμογής Google Family Link, όπου μπορούν να προγραμματίζουν ποιες εφαρμογές επιτρέπονται και να ελέγχουν ποιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Επιπλέον, η Google εισάγει νέες λειτουργίες επιτήρησης για το YouTube, που επιτρέπουν στους γονείς να συνδέουν τους λογαριασμούς τους με αυτούς των εφήβων τους για καλύτερη παρακολούθηση της διαδικτυακής τους δραστηριότητας. Αυτή η επέκταση στοχεύει στη βελτίωση της ψηφιακής ευημερίας και την παροχή προσαρμοσμένων εμπειριών επιτήρησης για τις οικογένειες.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν η λειτουργία είναι διαθέσιμη, o γονέας θα χρειαστεί να την ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου των συσκευών Android και να επιλέξει «Σχολική Ωρα» για να περιορίσει τη χρήση της συσκευής σε μια συγκεκριμένη ώρα. Έτσι, το παιδί του δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό παρά μόνο να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την προώθηση της ψηφιακής ευημερίας και της ασφαλούς χρήσης της τεχνολογίας από τους ανήλικους.

Η Google θέλει να βοηθήσει τους γονείς να διαχειριστούν τη χρήση των συσκευών των παιδιών τους, προσφέροντας δυνατότητες όπως ο περιορισμός των εφαρμογών, των κλήσεων και των ειδοποιήσεων κατά τις ώρες του σχολείου. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης των παιδιών.,

Με την αύξηση της χρήσης των ψηφιακών συσκευών και του χρόνου που δαπανούν τα παιδιά online, η Google επιδιώκει να παρέχει εργαλεία που βοηθούν τους γονείς να θέτουν όρια και να εξασφαλίζουν μια πιο ισορροπημένη και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.

Η επέκταση της λειτουργίας «School Time» συμβάλει στην προώθηση μιας υγιούς και υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας από τα παιδιά, παρέχοντας παράλληλα στους γονείς τα απαραίτητα εργαλεία για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Η αλήθεια είναι ότι η υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά στο σχολείο αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και ανησυχία για πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς.

Είναι προφανές ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν σημαντική διάσπαση της προσοχής των μαθητών, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να συγκεντρωθούν και να συμμετάσχουν στις τάξεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης και της ακαδημαϊκής επιτυχίας.

Η υπερβολική χρήση κινητών μπορεί να περιορίσει τις διαπροσωπικές επαφές και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μαθητών, κάτι που είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την ψυχολογική τους ευημερία.

Τα παιδιά μπορεί να εκτεθούν σε ακατάλληλο ή επικίνδυνο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και συναισθηματική τους υγεία.

Σωματικά, η συνεχής χρήση κινητών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως καταπόνηση των ματιών, προβλήματα στον ύπνο λόγω της μπλε ακτινοβολίας από τις οθόνες, και ακόμα και ζητήματα μυοσκελετικής φύσης λόγω κακής στάσης σώματος.

Πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν πολιτικές περιορισμού της χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Η εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας και η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η συνδυασμένη προσέγγιση από γονείς, εκπαιδευτικούς και ίδιους τους μαθητές είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερβολικής χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολείο.

Sports in

Έτοιμος για… πορνοστάρ; Ο αθλητής που έγινε viral λόγω… των γεννητικών του οργάνων δέχθηκε πρόταση για πορνό

Μια πόρτα έκλεισε, όμως… μια άλλη ενδεχομένως να ανοίξει για τον Γάλλο αθλητή που έριξε τον πήχη του επί κοντώ με τα γεννητικά του όργανα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024