Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γκικουρία για εκλογές στη Χειμάρρα: Εκφόβισαν τον κόσμο – Έδιναν 300 ευρώ για να ψηφίσουν τον Ταβό

Γκικουρία για εκλογές στη Χειμάρρα: Εκφόβισαν τον κόσμο – Έδιναν 300 ευρώ για να ψηφίσουν τον Ταβό

Ο Πέτρος Γκικουρία, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας που είχε τη στήριξη του Φρέντι Μπελέρη καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης των ψηφοφόρων

«Εγώ έκανα τον αγώνα για να πάρω το Δημαρχείο και τα έβαλα με ολόκληρο τον κρατικό οργανισμό του Ράμα», δηλώνει ο Πέτρος Γκικουρία, μετά την ήττα του στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Ο κ. Γκικουρία -τον οποίο υποστήριξε και ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης- συγκέντρωσε ποσοστό 41% (3.400 ψήφοι) ενώ ο αντίπαλός του Βαγγέλης Τάβος, συγκέντρωσε ποσοστό 58,83%  και 4.858 ψήφους.

«Έδιναν τριακόσια ευρώ για να ψηφίσουν τον αντίπαλο μου στις εκλογές. Ήθελαν με φωτογραφία από το κινητό να τους δείχνει ο κόσμος τι ψήφισε»

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Γκικουρία, διατυπώνει σοβαρές καταγγελίες για την εκλογική διαδικασία, κάνοντας λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης και χρηματισμού των ψηφοφόρων.

Καταγγελίες

«Το κλίμα δεν ήταν και τόσο καλό. Υπήρχαν πιέσεις, μεγάλη πίεση. Πηγαίναν σπίτι σε σπίτι και εκφόβιζαν τον κόσμο και γενικά, ο κόσμος εδώ ακόμα εκφοβίζεται» κατήγγειλε.

Όσο για τον αν τελικά δόθηκαν χρήματα στους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν τον Τάβο, ο κ. Γκικουρία, είπε «Αυτό είναι αλήθεια. Το άκουσα κι εγώ αυτό, αλλά το άκουσα ότι αυτό έγινε για κάθε ψήφο 300 ευρώ (…). Υπήρχαν λοιπόν, πιέσεις σε μερικούς που ξέρανε ότι θα ψήφιζαν εμένα. Τους έλεγαν να μην πάνε να ψηφίσουν καν, να μην πάνε να ψηφίσουν καθόλου κάτι τέτοια. Και ζητούσαν και να αποδείξουν τι ακριβώς ψήφισαν. Να παίρνουν φωτογραφίες των ψήφων για να επιβεβαιωθούν όταν τον δώσανε τον ψήφο εκεί, όπου εμείς βάλαμε χαρτιά ότι απαγορεύεται το τηλέφωνο μέσα εκεί που θα ψηφίζουμε, δηλαδή στην κάλπη. Αυτό δεν έγινε όμως, σε μεγάλο βαθμό», πρόσθεσε ο κ. Γκικουρία.

«Η Χειμάρρα μας ψήφισε»

«Εγώ έκανα τον αγώνα για να πάρω το Δημαρχείο και τα έβαλα με ολόκληρο τον κρατικό οργανισμό του Ράμα. Ο κ. Τάβος είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης. Είχαν κατέβει όλοι κάτω στη Χειμάρρα. Κάνανε έναν αγώνα εδώ και 15 μήνες γιατί ξέρανε ότι ο Τάβος θα ήτανε υποψήφιος. Εγώ κατέβηκα. Μας έδωσαν μια βδομάδα για να κάνουμε τον αγώνα μας». ανέφερε σύμφωνα με την ertnews και πρόσθεσε:

«Προσπάθησα να πάω σε όλα τα χωριά, αλλά στην τελική εμείς κερδίσαμε το λαό της Χειμάρρας. Η Χειμάρρα μας ψήφισε, οι Δρυμάδες μας ψήφισαν και γενικά όλα τα χωριά που έχουν θέματα ουσιαστικά με ψήφισαν. Ψήφισαν το πρόγραμμά μου, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα καλά μελετημένο. Ήταν το πρόγραμμα του πρώην δημάρχου, του νικητή του Δήμου της Χειμάρρας, του κ. Μπελέρη. Και αυτό ο κόσμος το κατάλαβε και ένιωσα μια υποστήριξη πάρα πολύ μεγάλη. Τα χωριά από την άλλη μεριά ψήφισαν τον κ. Τάβο. Και εξαιτίας αυτού δεν μπορέσαμε να πάρουμε το Δήμο».

Sports in

Δύο από τα έξι μετάλλια είναι «ερυθρόλευκης» απόχρωσης! (pic+vid)

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Απόστολος Χρήστου έκαναν περήφανη όλη την Ελλάδα στο Παρίσι, αποδεικνύοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ο «αιμοδότης» όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024