Υπό την απειλή γενικευμένης ανάφλεξης βρίσκεται η περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς αναμένεται η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στα εδάφη του, ενώ το Ισραήλ πραγματοποίησε νέα δολοφονικά πλήγματα στον Λίβανο.

Τις τελευταίες ώρες, μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν διακινούν ένα βίντεο που υπονοεί μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ισραήλ, με πυραύλους και drones.Το βίντεο στο οποίο φαίνονται επίσης οι σημαίες της Λιβανικής Χεζμπολάχ, υπόσχεται «τρόμο καθ΄οδόν  προς το Ισραήλ».

«Περιμένουμε εντολή για να εκτοξεύσουμε εκατοντάδες πυραύλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης

Οι Φρουροί της Επανάστασης εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν: «Έχουμε τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς, είμαστε έτοιμοι να τους εκτοξεύσουμε με εντολή του Αγιατολάχ Χαμενεΐ σύντομα».

Ζητά στήριξη το Ιράν

Αν και γίνονται ακόμη και την ύστατη στιγμή κάποιες διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί μια απάντηση από το Ιράν, η Τεχεράνη προετοιμάζει το έδαφος και ενημερώνει ότι η επίθεση είναι επιβεβλημένη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian ζήτησε να γίνει την Τετάρτη έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, σε μια προσπάθεια, να πάρει ουσιαστικά τη στήριξη των χωρών που είναι μέλη αυτού του οργανισμού, καθώς όπως λέει, είναι δικαίωμα του Ιράν να απαντήσει για τη δολοφονία του Χανίγια στα εδάφη του.

Πολλοί ηγέτες του Κόλπου είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν την δολοφονία του Χανίγια, όμως δεν θέλουν περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον Guardian θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Οργανισμού στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Τεχεράνη εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει το Ιράν λίγες ώρες πριν εξαπολύσει την επίθεσή του στο Ισραήλ τον περασμένο Απρίλιο.