Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Νέο πυραυλικό μπαράζ κατά του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ με περισσότερες από 30 ρουκέτες

Μέση Ανατολή: Νέο πυραυλικό μπαράζ κατά του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ με περισσότερες από 30 ρουκέτες

Η πρώτη «καταιγίδα» ρουκετών είχε στόχο τα βόρεια υψίπεδα του Γκολάν, ενώ οι άλλες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την περιοχή της Γαλιλαίας.

Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή, με την κατάσταση να κρέμεται από μια κλωστή. Ισραήλ, Ιράν και Χεσμπολάχ βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη για μια τρομακτική ένοπλη σύρραξη και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Λίγη ώρα μετά τις απειλές, που εκτόξευσε ο Χασάν Νασράλα εναντίον του Τελ Αβίβ, η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιθέσεις κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας περισσότερες από 30 ρουκέτες προς τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις IDF, η πρώτη «καταιγίδα» περίπου 20 ρουκετών είχε στόχο τα βόρεια υψίπεδα του Γκολάν, με τον ισραηλινό στρατό να επισημαίνει πως «όλες οι ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές».

Λίγη ώρα αργότερα, άλλες 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την περιοχή της Γαλιλαίας. Σύμφωνα με τις IDF, μερικές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, ενώ άλλες έπεσαν σε εδάφη, προκαλώντας πυρκαγιές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς από τις επιθέσεις αυτές.

Από τη νέα επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα ενώ οι αρμόδιοι ζητούν από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Βίντεο των IDF από την επίθεση

«Θα χτυπήσουμε νέες θέσεις βαθύτερα στη χώρα»

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε επικήδειο, που εκφώνησε μια εβδομάδα μετά τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, στη Βηρυτό, ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται μια επίθεση από το Ιράν και τον «άξονα της αντίστασης».

«Το Ισραήλ δεν είναι πλέον η ανίκητη δύναμη, που κέρδισε τους μεγαλύτερους αραβικούς στρατούς σε προηγούμενους πολέμους, καθώς σήμερα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και ορισμένων αραβικών χωρών για να αμυνθεί έναντι μιας αναμενόμενης ιρανικής επίθεσης», ανέφερε ο Νασράλα.

Είπε επίσης ότι «το Ισραήλ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους» και κάλεσε τα μέλη του «άξονα αντίστασης» να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη Γάζα παρά τις «δυσκολίες και τις θυσίες».

«Ο ισραηλινός κίνδυνος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το να θάβουμε τα κεφάλια μας στην άμμο, γιατί ο εχθρός δεν έχει κόκκινες γραμμές», υπογράμμισε και τόνισε πως «η αντίδρασή μας θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική».

«Τα αντίποινα δεν έχουν έρθει ακόμα»

Όπως διεμήνυσε, η σιιτική οργάνωση στοχεύει τώρα να χτυπήσει νέες ισραηλινές θέσεις, «βαθύτερα στη χώρα».

Απευθυνόμενος στο Ισραήλ, που σκότωσε τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, ο Νασράλα απείλησε ότι οι τελευταίες επιχειρήσεις της οργάνωσης «δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίποινα του που υποσχεθήκαμε, τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη».

Λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα πολεμικά ισραηλινά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου ενώ πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό

Αναφερόμενος περισσότερο στον θάνατο του Σουκρ, παραδέχτηκε ότι η οργάνωσή του υπέστη μεγάλη απώλεια, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν μας αποδυναμώνει ούτε μας κλονίζει».

«Δεν θα επιτρέψουμε στον Νετανιάχου και τους Σιωνιστές να νικήσουν την αντίσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη», διεμήνυσε ο Νασράλα.

«Οι Σιωνιστές θέλουν να σχηματιστεί ένα εβραϊκό κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν τους νοιάζει αν ζουν Παλαιστίνιοι εκεί», υποστήριξε. Και πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να καταλάβουν τον μεγάλο κίνδυνο των εγκληματιών Σιωνιστών».

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Καραλή (vid+pics)

Δείτε την απομονή του χάλκινου Ολυμπιονίκη, Εμμανουήλ Καραλή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024