Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αλλεπάλληλες επιθέσεις από την ρωσική πλευρά. Για άλλη μία φορά ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις αργά το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, όπου νωρίτερα κηρύχθηκε συναγερμός ενόψει αεροπορικής επιδρομής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι εκρήξεις ακούστηκαν μετά τις 23:00 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ στους αιθέρες ήταν ορατές ακόμη οι τροχιές των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα προκειμένου να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους. Νέες εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Παραμείνετε στα καταφύγια»

Ουκρανοί αξιωματούχοι έλεγαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια. Ο δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram, «Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κάνουν τη δουλειά τους στο Κίεβο. Παραμείνετε στα καταφύγια».

Ακόμη, ο Σερχίι Πόπκο, στρατιωτικός περιφερειάρχης Κιέβου, διαβεβαίωσε μέσω Telegram πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές. Το Κίεβο έχει γίνει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Σημειώνεται δε ότι την περασμένη Τετάρτη, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μία μεγάλη επίθεση με 89 drones μιας κατεύθυνσης εναντίον στόχων στην Ουκρανία, τα 40 και πλέον εκ των οποίων καταρρίφθηκαν πάνω από την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν αναφέρει οι ουκρανικές αρχές.