Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ σήμερα, αλλά προειδοποίησε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα στα αναμενόμενα αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά drones κατά δύο στρατιωτικών στόχων κοντά στην πόλη Άκρε στο βόρειο Ισραήλ και ότι επιτέθηκε σε όχημα του ισραηλινού στρατού σε άλλη τοποθεσία.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ έχουν τραυματιστεί πέντε άτομα, το ένα σοβαρά. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρά εχθρικών drones εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο και ένα εξ αυτών αναχαιτίστηκε.

Στόχος της Χεζμπολάχ θα μπορούσε να είναι το ίδιο το Τελ Αβίβ

Δήλωσε ότι αρκετοί άμαχοι τραυματίστηκαν στην παράκτια πόλη Ναχαρίγια. Σε εικόνες που μετέδωσε το Reuters φαίνεται να έχει υπάρξει φθορά στο οδόστρωμα σε κεντρικό οδικό άξονα έξω από την πόλη.

Πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

Σε ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από την Άκρε, αλλά αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένος συναγερμός. Δήλωσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ δημοσίευσε την Τρίτη ένα κύριο άρθρο με τίτλο «Η τιμωρία έρχεται», στο οποίο αναλύει την προοπτική μιας περιφερειακής βίαιης κλιμάκωσης και τα αναμενόμενα αντίποινα της Χεζμπολάχ στις ενέργειες του Ισραήλ.

Τα αντίποινα θα έχουν στρατιωτικό στόχο αλλά μπορεί να κινδυνεύσουν και άμαχοι

Ο Ibrahim al-Amin, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, έγραψε ότι ο στόχος της Χεζμπολάχ «θα μπορούσε να είναι το ίδιο το Τελ Αβίβ» και ότι η ομάδα μπορεί να στοχεύσει να επιτεθεί στο ίδιο «σώμα που σκότωσε τον Fuad Shukr», στέλεχος της Χεζμπολάχ, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιά σε αμάχους.

Ο Al-Amin πρόσθεσε ότι όταν το Ισραήλ επιτέθηκε στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, «στόχευσε σκόπιμα μια μη στρατιωτική υποδομή, γνωρίζοντας ότι οι πολίτες θα τραυματιστούν ή θα σκοτωθούν, και καυχήθηκε για τη διεξαγωγή μιας στρατιωτικής επιχείρησης υψηλής ποιότητας».

Σύμφωνα με το άρθρο, αν και είναι πιθανή μία γενικευμένη σύρραξη, ο κύριος στόχος όλων των αραβικών πλευρών παραμένει να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση προς τη Γάζα.

«Αυτό που υποτίθεται ότι περιμένει ο [ισραηλινός] εχθρός, εκτός από τα αντίποινα, είναι το μήνυμά μας ότι δεν υποχωρούμε από την υποστήριξη της Γάζας, όποιο κι αν είναι το κόστος».