Τρίτη 06 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υπέρμαχος της μεσαίας τάξης και του δικαιώματος στην άμβλωση ο Γουολς – Η πρώτη σφοδρή επίθεση από τον Τραμπ

Υπέρμαχος της μεσαίας τάξης και του δικαιώματος στην άμβλωση ο Γουολς – Η πρώτη σφοδρή επίθεση από τον Τραμπ

Ο 60χρονος Τιμ Γουόλς ξεχώρισε τις τελευταίες εβδομάδες για τα δηκτικά του σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του, τους οποίους αποκαλεί «αλλόκοτους τύπους»

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της, αναδεικνύοντας έναν πρώην προπονητή ποδοσφαίρου, του οποίου οι αγροτικές ρίζες, οι φιλελεύθερες πολιτικές και οι θορυβώδεις αποδοκιμασίες του Ντόναλντ Τραμπ, τον έβαλαν πρόσφατα στον πολιτικό χάρτη των ΗΠΑ.

Η Χάρις ανακοίνωσε επίσημα την επιλογή της με ανάρτηση στο Instagram.

«Ένα από τα πράγματα που με έκαναν να ξεχωρίσω τον Τιμ είναι το πόσο βαθιές είναι οι πεποιθήσεις του για τον αγώνα υπέρ των οικογενειών της μεσαίας τάξης», έγραψε η Κάμαλα Χάρις στην ανάρτησή της.

Ο Τιμ Γουόλς, 60 ετών, αναδείχθηκε από έναν κατάλογο υποψηφίων που είχαν καλύτερη αναγνωρισιμότητα και πιο πλεονεκτικές για το Δημοκρατικό κόμμα πολιτείες.

Αλλά ανέβηκε στην κορυφή της λίστας της Χάρις, ενισχυμένος από εμφανίσεις στις ειδήσεις όπου δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι «αλλόκοτοι». Έτσι, η νέα, σαφής διατύπωση των λόγων για τους οποίους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να απορρίψουν τον Ντόναλντ Τραμπ έγινε γρήγορα γνωστή και έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον απλό ομιλητή από τις μεσοδυτικές πολιτείες που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Να τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τον Γουόλς

Ο Τιμ Γουόλς έχει συνεργαστεί με το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς νομοθετικό σώμα της Μινεσότα για να θεσπίσει μια φιλόδοξη ατζέντα φιλελεύθερων πολιτικών: δωρεάν δίδακτρα στο κολέγιο για φοιτητές με χαμηλό εισόδημα, δωρεάν γεύματα για μαθητές, νόμιμη ψυχαγωγική μαριχουάνα και προστασία για τα τρανσέξουαλ άτομα.

Έχει επίσης υπερασπιστεί ως κυβερνήτης ζητήματα που αφορούν στο κλίμα και αντιμετώπισε επικρίσεις για την «χαλαρή» αντίδρασή του στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό της Μινεάπολης.

Το προφίλ του Τιμ Γουόλς

Ο Τιμ Γουόλς, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότας τον οποίο επέλεξε η Κάμαλα Χάρις για υποψήφιο αντιπρόεδρό της στις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι ένας βετεράνος της Εθνοφρουράς και πρώην εκπαιδευτικός, με εμπειρία στην πολιτική, αφού υπηρέτησε επί 12 χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αν και η πολιτική καριέρα του δεν ήταν από τις συνηθισμένες.

Αν και ελάχιστα γνωστός έξω από τα σύνορα της Πολιτείας του, ο 60χρονος Γουόλς ξεχώρισε τις τελευταίες εβδομάδες για τα δηκτικά του σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του, τους οποίους αποκαλεί «αλλόκοτους τύπους».

«Δεν φοβόμαστε τους αλλόκοτους τύπους», είπε σε μια πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση. «Εμπιστευτείτε την εμπειρία μου στην εκπαίδευση, οι νταήδες δεν έχουν καμία δύναμη», υπογράμμισε ο Γουλς.

Καθηγητές σε λύκειο της Κίνας, μετά τα γεγονότα της Πλατείας Τιενανμέν

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χάρις κατάγεται από τη Νεμπράσκα και πέρασε πολλά χρόνια στην εκπαίδευση, ως καθηγητής γεωγραφίας και προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου. Είναι αξιοσημείωτο ότι δίδαξε για μερικούς μήνες στην Κίνα, αμέσως μετά τα γεγονότα της Πλατείας Τιενανμέν, την άνοιξη του 1989.

«Το να είμαι σε ένα κινεζικό λύκειο εκείνη την κρίσιμη στιγμή, μου φαινόταν πραγματικά σημαντικό», παραδέχτηκε χρόνια αργότερα, ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όπου εκλεγόταν επί 12 χρόνια.

Όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες που τον ήθελαν υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις, ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου αναρωτήθηκαν αν οι δύο τους είχαν πραγματικά την ίδια ηλικία: επικαλούνταν ως απόδειξη για το αντίθετο μια φωτογραφία του φαλακρού Τιμ Γουόλς.

«Επέβλεπα τη σχολική τραπεζαρία επί 20 χρόνια. Δεν κάνεις αυτή τη δουλειά χωρίς να τραβάς τα μαλλιά σου», απάντησε με χιούμορ ο 60χρονος πολιτικός.

Υπέρμαχος του δικαιώματος στην άμβλωση

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Τιμ Γουόλς εξελέγη κυβερνήτης της Μινεσότας, μιας Πολιτείας που συνορεύει με τον Καναδά, στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες κρίσεις: την πανδημία του Covid-19 και τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη βίαιη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό. Η Μινεάπολη, η μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας, έγινε η αφετηρία ενός τεράστιου κινήματος αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, που συγκλόνισε τις ΗΠΑ επί πολλούς μήνες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον κυβερνήτη για «χαλαρότητα» στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ οι Δημοκρατικοί αντιθέτως τον επαινούν για το έργο του όσον αφορά στην προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση. Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Ιούνιο του 2022, που ακύρωσε τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ο Τιμ Γουόλς δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία του θα γίνει άσυλο για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση. Μια κλινική που βρισκόταν στη γειτονική Βόρεια Ντακότα – όπου η νομοθεσία είναι πολύ πιο αυστηρή – μετακόμισε στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Μινεσότα.

Τον Μάρτιο του 2024 ο Γουόλς συμμετείχε στην επίσκεψη της Κάμαλα Χάρις σε μια κλινική αμβλώσεων – την πρώτη επίσκεψη από αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σε τέτοιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο Γουόλς προασπιζόταν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, αλλά ταυτόχρονα επέδειξε και συντηρητικές τάσεις, την εποχή που εκπροσωπούσε μια αγροτική περιφέρεια της Μινεσότας στη Βουλή, ένα πρώην προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων: τότε υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των αγροτών και στήριξε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Το αβαντάζ του Γουόλς για τις εκλογές

Η Μινεσότα είναι μια Πολιτεία που κατά παράδοση ψηφίζει Δημοκρατικούς, αλλά βρίσκεται επίσης κοντά στο Γουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, δύο αμφίρροπες Πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου.

Ο Γουόλς έχει την ικανότητα να ελκύει τους λευκούς ψηφοφόρους των αγροτικών περιοχών, που τα τελευταία χρόνια στήριζαν ευρέως τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.

Το επιτελείο της Χάρις ελπίζει επίσης ότι η καριέρα του Γουόλς στην Εθνοφρουρά, η επιτυχημένη πορεία του ως προπονητής σχολικών ομάδων ποδοσφαίρου και τα αστεία βίντεό του θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, που αμφιταλαντεύονται για το αν θα στείλουν ξανά τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Πρόσφατα, ο Γουόλς αμφισβήτησε επίσης τους ισχυρισμούς του Τραμπ και του υποψηφίου αντιπροέδρου του, του Τζέι Ντι Βανς, για την αφοσίωσή τους στη «μεσαία τάξη».

«Μιλάνε συνεχώς για τη μεσαία τάξη. Ένας καπιταλιστής κτηματομεσίτης και ένας επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων προσπαθούν να μας πουν ότι καταλαβαίνουν ποιοι είμαστε; Δεν ξέρουν ποιοι είμαστε», τόνισε σε μια συνέντευξή του στο MSNBC.

Ο Γουόλς είναι Λουθηρανός και έχει αποκτήσει δύο παιδιά με την σύζυγό του, την Γκουέν Γουίπλ, με την οποία είναι παντρεμένος από το 1994.

Γουόλς: Είναι η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου

Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου» να συμμετάσχω ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, δήλωσε ο Τιμ Γουόλς, μετά την ανακοίνωση από την υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ότι επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότας ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της.

«Θα τα δώσω όλα», υποσχέθηκε ο Γουόλς.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών γνωστοποίησε ότι η Χάρις και ο Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια αργότερα σήμερα (6/8).

Από τον λογαριασμό instagram της Κάμαλα Χάρις

«Επικίνδυνος εξτρεμιστής ο Γουόλς», λέει ο Τραμπ

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «επικίνδυνο αριστεριστή» τον Τιμ Γουόλς, αφού ανακοινώθηκε ότι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότας θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Όπως και η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουόλς είναι ένας επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής και το όραμα της Χάρις και του Γουόλς» να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια συνιστά «τον εφιάλτη κάθε Αμερικανού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρολιν Λίβιτ, η εκπρόσωπος του επιτελείου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Sports in

Έτοιμος για… πορνοστάρ; Ο αθλητής που έγινε viral λόγω… των γεννητικών του οργάνων δέχθηκε πρόταση για πορνό

Μια πόρτα έκλεισε, όμως… μια άλλη ενδεχομένως να ανοίξει για τον Γάλλο αθλητή που έριξε τον πήχη του επί κοντώ με τα γεννητικά του όργανα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 06 Αυγούστου 2024