Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας στάθηκε στην πολύ ήρεμη προσέγγισή της στην αποκατάσταση, αποφεύγοντας το άγχος οποιουδήποτε δράματος.

Καθώς η Κέιτ Μίντλετον συνεχίζει τη μάχη της με τον καρκίνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας στάθηκε στο πώς διατηρεί μια ψύχραιμη νοοτροπία εν μέσω της συνεχιζόμενης ανάρρωσής της.

Ο Robert Jobson, συγγραφέας μιας βιογραφίας για τη ζωή της, ανέφερε στο περιοδικό Hello! ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ ήρεμη εν μέσω των προβλημάτων με την υγεία της.

«Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βρει λύσεις και να ξεπεράσει τον θόρυβο και το δράμα. Και νομίζω ότι δεδομένου του τι έχει περάσει, δεν θέλει να χάνει χρόνο στον θόρυβο και το δράμα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με την υγεία σου… Ζεις μέρα με τη μέρα. Κάνεις τα πράγματα που θέλεις να κάνεις» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο νωρίτερα μέσα στη χρονιά μετά από την πολύμηνη απουσία της από δημόσιες εκδηλώσεις και αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την εξαφάνισή της.

Με τις φήμες να έχουν οργιάσει για την απουσία της, η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε γενναία στον κόσμο τον Μάρτιο ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μετά από μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Ανακοίνωσε στο κοινό ότι θα αποσυρόταν από τα δημόσια καθήκοντα προσωρινά ενώ υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία.

Η επανεμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Μετά από τη συγκινητική της ανακοίνωση, η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε δημόσια στο Trooping the Colour και στον τελικό του Wimbledon. Ενημέρωσε τους θαυμαστές της για την πρόοδο της υγείας της τον Ιούνιο, ανακοινώνοντας πως θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε θεραπεία για μερικούς μήνες, αλλά σημειώνει καλή πρόοδο.

Ο Jobson επισημαίνει ότι η Κέιτ Μίντλετον είχε προηγουμένως γνωστοποιήσει στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και στον βασιλιά Κάρολο ότι δεν θα βιαστεί να κάνει πράγματα που δεν θέλει απαραίτητα να κάνει. «Αυτό θέλει πολύ θάρρος γιατί βρίσκεσαι σε έναν πολύ αποξενωμένο κόσμο. Αλλά νομίζω ότι συνειδητοποίησε πως έχει μόνο μια ευκαιρία σε αυτό. Έχει τρία μικρά παιδιά και έρχονται πρώτα».

Καθώς τα παιδιά της Κέιτ Μίντλετον είναι ακόμα τόσο μικρά, ο Jobson υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον χρόνο που δεν θα επιστρέψει και απολαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της.

«Η διαφορά ανάμεσα στην Κέιτ Μίντλετον και τους άλλους ανθρώπους είναι ότι στην καριέρα σου μπορεί να έχεις διαφορετικές φάσεις. Με την καριέρα της, αυτό πρόκειται να γίνει όλο και πιο επίσημο».

Τόσο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όσο και η Κέιτ Μίντλετον έχουν κάνει συνειδητή προσπάθεια να εκσυγχρονίσουν το γονεϊκό στυλ τους, φροντίζοντας να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

«Όταν είναι εφικτό, η Κέιτ Μίντλετον θα πάει τα παιδιά στο σχολείο, θέλει να είνια εκεί για τις σχολικές τους εκδηλώσεις και τις αθλητικές ημέρες. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πιστεύει ότι είναι σημαντικό να κάνεις τα μικρά πράγματα και να τα κάνεις με συνέπεια».