Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, έπειτα από την προθεσμία που έλαβε, ο 66χρονος που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό από πρόθεση με την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στις 8 και 9 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής, όπως αποκάλυψε το in.

Ο 66χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη (08/08).

Ακαδημαϊκός ο 66χρονος εμπρηστής – Από το ΑΠΘ, στο Πάντειο και στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 66χρονος άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή της Βάρης τον περασμένο Ιούνιο, είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί 12 συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Τον «τσάκωσαν» οι κάμερες – Φωτογραφία-ντοκουμέντο του in

Στο μεταξύ νέα στοιχεία αποκαλύπτονται, καθώς υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον 66χρονο να βάζει φωτιά. Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε το in εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να απομακρύνεται από το σημείο, αφού έχει βάλει ακόμη μία φωτιά.

O 66χρονος που απομακρύνεται από το σημείο της φωτιάς

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Ο κατηγορούμενος είναι διδάκτορας πανεπιστημίου

Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Τα email για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες πηγές, ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.