Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση του εμπρησμού στο πευκοδάσος στην Ύδρα τον περασμένο Ιούνιο, μετά από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό.

Υπενθυμίζεται ότι το πευκόδασος έπιασε φωτιά στις 20 Ιουνίου του 2024, με τους εμπλεκόμενους που βρίσκονταν μέσα στην θαλαμηγό – πλήρωμα και φιλοξενούμενοι- να αρνούνται την ρίψη βεγγαλικών.

Μία απρόοπτη σημαντική εξέλιξη στην έρευνα έρχεται σήμερα να ανατρέψει τα όσα έχουν δηλώσει οι φερόμενοι κατηγορούμενοι.

«Ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα»

Σύμφωνα με το MEGA, ένα από τα δύο προφυλακισμένα μέλη πληρώματος παρουσιάστηκε στην ανάκριση και παραδέχθηκε την ρίψη πυροτεχνημάτων λέγοντας: «Ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα. Βγήκαμε σε ένα βράχο κοντά στην παραλία κρατώντας μια συστοιχία βεγγαλικών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλου, το πρόσωπο αυτό είναι ο καπετάνιος της θαλαμηγού.

«Βγήκα στην παραλία και κρατούσα μια συστοιχία βεγγαλικών που είχα για προσωπική χρήση», ανέφερε και πρόσθεσε πως η πράξη του είχε ως κίνητρο κάποιο φιλοδώρημα που θα έδιναν για το event οι μισθωτές της θαλαμηγού. Όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ τα πυροτεχνήματα έφυγαν όλα προς τη θάλασσα, ένα πήγε προς διαφορετική κατεύθυνση και συγκεκριμένα προς το πευκοδάσος, προκαλώντας τη φωτιά.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

Αλλαγές στην Πυροσβεστική μετά το φιάσκο με τη φωτιά

Θυμίζουμε πως μετακινήσεις διατάχθηκαν στην ηγεσία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής (ΔΑΕΕ) καθώς διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις στη διαχείριση της έρευνας για την υπόθεση της φωτιάς στην Ύδρα και την εμπλοκή που είχαν οι επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη».

Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του πορίσματος του Εσωτερικών Υποθέσεων στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής ακολούθησαν αλλαγές με τον επικεφαλής της ΔΑΕΕ να κινείται στην Πυροσβεστική Ακαδημία και ένα ακόμη στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής.

ΕΔΕ για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων

Όπως είναι γνωστό από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από τις ενέργειες ή παραλείψεις των ανακριτικών υπαλλήλων που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνα για το συμβάν έχει πραγματοποιήσει και η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.