Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη από τον θάνατο του 33χρονου πυροσβέστη στο Ρέθυμνο. Ο Χριστόφορος βρέθηκε νεκρός αργά τη νύχτα της Τρίτης, μετά από έρευνες στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του ενώ είχε πάει για πεζοπορία.

Το άψυχο σώμα του εντόπισαν οι συνάδελφοί του, με την είδηση του χαμού του να σοκάρει την οικογένεια, τους φίλους του και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο 33χρονος, που υπηρετούσε στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανογράφησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στην Κρήτη, ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (6/8) πεζοπορία στην περιοχή μαζί με μία φίλη του.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο φαράγγι μετά από τιτάνια επιχείρηση αναζήτησης που είχε στηθεί.

Μαζί με ζευγάρι είχε επισκεφτεί τις πηγές του Κουρταλιώτικου φαραγγιού και από εκεί κατευθύνθηκαν κατά μήκος του ποταμού προς τη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη. Στη διάρκεια της πεζοπορίας, ο νεαρός άνδρας μπήκε στο νερό για να κολυμπήσει και η σύντροφός του συνέχισε την πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού καταλήγοντας στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, όπου τον περίμενε.

Στις 11 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί εκδρομή με αρχηγό τον ίδιο στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

Η ώρα, ωστόσο, περνούσε και η επικοινωνία τους ήταν αδύνατη, καθώς το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου δεν είχε σήμα. Έτσι, η κοπέλα ενημέρωσε τις αρχές και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Δυστυχώς, ο Χριστόφορος βρέθηκε νεκρός σε σημείο στην ευρύτερη περιοχή αργά το βράδυ.

Στην επιχείρηση, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, μετείχαν 25 πυροσβέστες με 2 οχήματα, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, η ομάδα Σ.μη.ΕΑ της ΠΕΠΥΔ Κρήτης και ομάδα εθελοντών διασωστών του Τμήματος Ρεθύμνου του Ερυθρού Σταυρού.

Ο 33χρονος Χριστόφορος που άφησε την τελευταία του πνοή στο φαράγγι

Ποιος ήταν ο άτυχος Χριστόφορος

Ο 33χρονος, όπως αναφέρει το creta24.gr, ήταν μέλος του ορειβατικού συλλόγου Ηρακλείου από πολύ μικρή ηλικία. Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, παλιό και πολύ έμπειρο μέλος που οριζόταν αρχηγός σε πολλές από τις εκδρομές που διοργανώνονταν.

Τραγική ειρωνεία, στις 11 Αυγούστου, είχε προγραμματιστεί εκδρομή με αρχηγό τον ίδιο στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, εκεί όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Η ανάρτηση του ορειβατικού συλλόγου για τον χαμό του 33χρονου

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Ο άτυχος Αξιωματικός ειδικών καθηκόντων είχε μόλις έναν χρόνο στην υπηρεσία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Ήταν ένα νέο παιδί με πολλά όνειρα για τη δουλειά και πολύ πάθος για την Πυροσβεστική, όπως περιγράφουν οι συνάδελφοί του, που παραμνένουν συντετριμμένοι με τον θάνατό του.