Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σαντορίνη: Με ημίμετρα προσπαθούν να φρενάρουν τον υπερτουρισμό

Σαντορίνη: Με ημίμετρα προσπαθούν να φρενάρουν τον υπερτουρισμό

Η Σαντορίνη «βουλιάζει» από τις ορδές των τουριστών που φθάνουν στο νησί με κρουαζιερόπλοια.

«Βουλιάζει» η Σαντορίνη εξαιτίας του υπερτουρισμού και ιδίως από την έλευση χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά με κρουαζιερόπλοια με τους κατοίκους του νησιού να αγανακτούν λόγω της κατάστασης και την κυβέρνηση να αναζητά λύσεις ώστε… το «ηφαίστειο» να μην εκραγεί.

Η κατάσταση στο νησί των Κυκλάδων φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ο αριθμός επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες υποδομές με την κυβέρνηση να αναζητά λύσεις που θα δώσουν ανάσα αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα δώσουν πραγματική ανάσα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Το βίντεο αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί

Βίντεο με ορδές τουριστών να αποβιβάζονται στη Σαντορίνη, να στριμώχνονται στα στενά σοκάκια της έριξε φως στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νησί.

@la.stampa Strade sovraffollate e file infinite: Santorini fa i conti con l’overtourism. Come altre destinazioni turistiche, l’isola greca vuole imporre un tetto alle navi da crociera che attraccano, portando milioni di visitatori. Video: @Victor Karayannis #santorini #tourism #greece ♬ suono originale – la.stampa

Πενταπλάσιο αντίτιμο για να μπουν στην πόλη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζεται η αύξηση της τιμής του «εισιτηρίου» για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα στα 10 χωρίς τίποτα να έχει κλειδώσει καθώς εξετάζεται σχολαστικά αν το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Τα οικονομικά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι δεν είναι τα μοναδικά καθώς έχει επανέρθει ζωηρά και η ιδέα να μπει πλαφόν στους επιβάτες των  κρουαζιερόπλοιων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες.

Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Ζόρζος, έχει προτείνει την θέσπιση ενός ορίου στον αριθμό των επιβατών κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται καθημερινά. Συγκεκριμένα, ο ίδιος θεωρεί ότι το πλαφόν πρέπει να μην ξεπερνάει τους 8.000 επιβάτες την ημέρα.

Στο μεταξύ, μέχρι και 17.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων καταφθάνουν στο νησί κατά την περίοδο του high season, κατευθυνόμενοι κατευθείαν σε δημοφιλή σημεία όπως η Οία, γνωστή για τα θεαματικά ηλιοβασιλέματά της.

Να σημειώσουμε πως στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην προεδρία της κυβέρνησης έπεσαν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις χωρίς να υπάρξουν ανακοινώσεις για αποφάσεις.

Sports in

«Ο Μίλτος είναι πρότυπο αλλά και σκληρός με τον εαυτό του»

Το In.gr βρήκε δύο μέλη της Team Hellas του στίβου, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη και τον Μιχάλη Αναστασάκη και μίλησε μαζί τους για τον Μίλτο Τεντόγλου, την επομένη της πρώτης θέσης στο μήκος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024