Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον 65χρονο καθηγητή, που κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή Χέρωμα της Βάρης στις 8 και 9 Ιουνίου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε χθες (6/8) το in, o 65χρονος διδάκτορας πανεπιστημίου -που ήταν και καθηγητής σε σχολές της Αστυνομίας αλλά και σύμβουλος σε κρατικά ιδρύματα σε σχέση με την εκπαίδευση- είναι εκείνος που συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκληματιών Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ως δράστης τεσσάρων εμπρησμών σε υπαίθριους χώρους στην Βάρη στις αρχές Ιουνίου.

Ο 65χρονος είχε προστριβές με δημοτικές αρχές για τον μη καθαρισμό των οικοπέδων στην περιοχή γύρω από το σπίτι του

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να απομακρύνεται από το σημείο, αφού έχει βάλει μια ακόμα φωτιά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για το ίδιο άτομο που προκάλεσε εμπρησμό και στις 19 Ιουνίου, όταν ξέσπασε φωτιά στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές.

O 65χρονος που απομακρύνεται από το σημείο της φωτιάς

Το προφίλ του

Ο 65χρονος, που είχε προχωρήσει και σε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις κάι έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία, εντοπίστηκε από την ΔΑΕΕ μετά από ανάλυση υλικού καμερών, όπου φαίνεται να βάζει φωτιά και να απομακρύνεται με αργό βήμα από το σημείο.

Μάλιστα, αρχικά με βάση το μεγάλο του ανάστημα, το περπάτημα του και χαρακτηριστικά του προσώπου του – όπως καταγραφόταν στην κάμερα – είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο εμπρηστής ήταν νεαρής ηλικίας. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια.

Ο 65χρονος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου φέρεται να διαμένει με την οικογένεια του κοντά στο σημείο εκδήλωσης των πυρκαγιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι είχε προστριβές με δημοτικές αρχές για τον μη καθαρισμό των οικοπέδων στην περιοχή γύρω από το σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος είναι διδάκτορας πανεπιστημίου

Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Δευτέρα (5/8), αφού υπήρχε βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο τον έχει καταγράψει τέσσερις φορές να βρίσκεται κοντά, ενώ φαίνεται να βάζει και τις φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου.

Αύριο (8/8) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και θεωρεί το σχετικό υλικό μη επαρκές για να αναδειχθεί η ενοχή του.