Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για τα αδεσποτάκια – Τι προσφέρει στα δεσποζόμενα ζώα, αλλά και στους κηδεμόνες τους

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για τα αδεσποτάκια – Τι προσφέρει στα δεσποζόμενα ζώα, αλλά και στους κηδεμόνες τους

Σε όλα τα αδεσποτάκια αξίζει να έχουν μια, όσο το δυνατόν, αξιοπρεπή ζωή. Η ευημερία όλων των ζώων της πόλης, σκοπός του Δήμου Αθηναίων

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω για το νέο και εκτεταμένο πρόγραμμα που έχει θέσει σε εφαρμογή ο δήμος μας. Στόχος του, η φροντίδα και η προστασία, τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων».

Λόγια του κυρίου Ευάγγελου Γιαννόπουλου, εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων, που δεν είναι… του αέρα.

Φροντίδα για τα αδεσποτάκια

Ο Δήμος Αθηναίων, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των αδέσποτων ζώων.

Ποιες είναι;

Τα αδεσποτάκια μεταφέρονται στο Δημοτικό Κτηνιατρείο ή στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ, όπου τους παρέχεται η βασική ιατρική φροντίδα

Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί μαζικές στειρώσεις και εμβολιάζει τα αδέσποτα ζώα

Ο κ. Γιαννόπουλος τις απαριθμεί:

1. Καταγραφή και Σήμανση: Δημιουργούμε μια πλήρη βάση δεδομένων, στην οποία καταγράφονται όλα τα αδέσποτα ζώα που σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση (μικροτσίπ). Έτσι, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση τους και να εξασφαλίζουμε την υγεία τους.

2. Στειρώσεις και εμβολιασμοί: Πραγματοποιούμε μαζικές στειρώσεις και εμβολιάζουμε τα αδέσποτα ζώα, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό τους και να προλάβουμε τις ασθένειες.

3. Τροφή κα ιατρική φροντίδα: Έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες σε σημεία όλης της πόλης και προσφέρουμε στα αδέσποτα ζώα φαγητό και νερό.

Επίσης, τα μεταφέρουμε στο Δημοτικό Κτηνιατρείο ή στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), όπου τους παρέχεται η βασική ιατρική φροντίδα.

4. Υιοθεσίες: Προωθούμε την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων με τη συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων, αλλά και με τις εκστρατείες που σχεδιάζουμε για την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

5. Ημέρα Υιοθεσίας: Η Κυριακή έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Υιοθεσίας. Όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, μπορούν να επισκεφτούν το Καταφύγιο «Σωκράτης» του Δήμου. Το καταφύγιο βρίσκεται στον Βοτανικό, Πολυκάρπου 69.

Το Καταφύγιο «Σωκράτης»

6. Η τηλεφωνική γραμμή 1595: Λειτουργεί 24 ώρες το 24 ώρο, επτά ημέρες την εβδομάδα και όλο τον χρόνο. Σκοπό έχει την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με κάποιο αδέσποτο ζώο.

Επιμορφωτικά σεμινάρια για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς – Χώροι άσκησης και εκτόνωσης για τους τετράποδους δημότες

Σημαντικές δράσεις που απευθύνονται στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πραγματοποιεί, επίσης, ο Δήμος Αθηναίων. Παράλληλα, φροντίζει για την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας στις σχολικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα:

1. Επιμορφωτικά προγράμματα: Διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια/ προγράμματα, προκειμένου να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες για την υπευθυνότητα που έχουν απέναντι στο ζώο τους. Όπως και για τη φροντίδα του. Επίσης, μεριμνά να ευαισθητοποιήσει, αλλά και να πληροφορήσει, τη νέα γενιά για την υπεύθυνη υιοθεσία ενός ζώου συντροφιάς και τις ανάγκες του.

2. Κτηνιατρική φροντίδα: Οι δημότες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα, έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν και να στειρώσουν το κατοικίδιο τους στο Δημοτικό Κτηνιατρείο.

3. Πάρκα και χώροι άσκησης: Δημιουργούν και συντηρούν πάρκα και ειδικούς χώρους άσκησης για τους σκύλους. Έτσι, μπορούν οι ιδιοκτήτες να πηγαίνουν τους αγαπημένους τους φίλους σε χώρους ευχάριστους και ασφαλείς.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων, Ευάγγελος Γιαννόπουλος

Σε ό,τι αφορά το φιλοζωικό έργο του Δήμου Αθηναίων, οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από:

https://www.facebook.com/animalscityofathens/

https://animalscityofathens.gr/

https://www.instagram.com/animals_cityofathens/

Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει: «Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει αφοσιωμένος στην ευημερία όλων των ζώων της πόλης μας. Με συντονισμένες προσπάθειες και τη συνεργασία της κοινότητας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα έναν καλύτερο τόπο. Για τους ανθρώπους και τα ζώα που την κατοικούν.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας φιλόζωης πόλης».

Sports in

Αποθεωτική υποδοχή στον Μίλτο Τεντόγλου – Οι αγκαλιές και τα πειράγματα στον χρυσό Ολυμπιονίκη (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό και έγινε δέκτης αποθεωτικής υποδοχής από τους συναθλητές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024