Μαζί με το δημοφιλές contouring στο πρόσωπο, εξίσου γνωστό είναι και το nose contouring το οποίο εστιάζει στη μύτη. Σύμφωνα με τους makeup artists, ανάλογα με την τεχνική που ακολουθείτε, το nose contouring μπορεί να την κάνει να δείχνει πιο λεπτή ή πιο μικρή, ή γενικά να αλλάξει οπτικά το σχήμα της, σαν να κάνατε μια μικροεπέμβαση για να τη βελτιώσετε. Είναι μια εξαιρετική τεχνική στο μακιγιάζ για όποια γυναίκα θέλει να αλλάξει διακριτικά το σχήμα της μύτης της σε ελάχιστο χρόνο και με λίγες μόνο κινήσεις. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να γίνετε μάστερ στο nose contouring και να αποκτήσετε μύτη σαν γαλλική!

Πώς θα κάνετε contouring βήμα-βήμα

#1

Εφαρμόστε πρώτα έναν ανοιχτό τόνο στη μύτη

Ο διάσημος makeup artist Tomy Rivero προτείνει να εφαρμόσετε πρώτα κατά μήκος της γέφυρας της μύτης σας, μια ανοιχτή απόχρωση highlighter ή concealer, η οποία θα λειτουργήσει σαν οδηγός για το που ακριβώς θα γίνει το κανονικό nose contouring μετά -επιλέξτε έναν τόνο που είναι λίγο πιο ανοιχτός από αυτόν του δέρματός σας.

#2

Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν για nose contouring

Πριν προχωρήσετε στο nose contouring, να σημειώσουμε πως καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν ειδικό για contouring, ενώ θα πρέπει να αποφύγετε το bronzer. Τα προϊόντα contouring τείνουν να έχουν έναν πιο ουδέτερο, καφέ-γκρι τόνο, επομένως είναι ιδανικά για τη σκίαση που είναι το κλειδί σε αυτή την τεχνική. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην υπάρχει shimmer στο προϊόν contouring που θα χρησιμοποιήσετε, γιατί η λάμψη θα τονίσει τη μύτη σας αντί να την διορθώσει οπτικά. Τέλος, αναζητήστε προϊόντα contouring που έχουν λεπτή άκρη για μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις.

#3

Η ώρα του contouring

Εάν θέλετε να λεπτύνετε τη μύτη σας, σχηματίστε με το προϊόν contouring μία ευθεία γραμμή σε κάθε πλευρά της. Ξεκινήστε από τη βάση των φρυδιών με φορά προς την άκρη της μύτης – για μεγαλύτερη ακρίβεια, οι makeup artists προτείνουν να σχηματίσετε κουκκίδες ή παύλες και μετά να τις ενώσετε. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όσο πιο κοντά είναι οι δύο γραμμές, τόσο πιο λεπτή θα φαίνεται η μύτη σας στο τέλος της τεχνικής. Εάν θέλετε να κοντύνετε τη μύτη σας, αποφύγετε το highlighter και εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα προϊόντος contouring στην άκρη της.

#4

Μπλεντάρετε πολύ καλά

Αν θέλετε το nose contouring σας να περάσει απαρατήρητο και η μύτη σας να δείχνει φυσικά τέλεια, είναι απαραίτητο να δώσετε έμφαση στο blending. Πάρτε ένα μικρό, fluffy πινέλο και μπλεντάρετε καλά το προϊόν που εφαρμόσατε, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Η πινελιά που θα κάνει το nose contouring κυριολεκτικά… αόρατο; Πάρτε ελάχιστο διάφανο foundation σε ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ και περάστε το πολύ απαλά και ταμποναριστά πάνω από τη μύτη σας, πάντα κάνοντας καλό blending. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να συνδυάσετε όλα τα προϊόντα που εφαρμόσατε μαζί, εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλα θα φαίνονται εξαιρετικά φυσικά.

Πηγή Vita