Το είπε και το έκανε η διοίκηση της ΚΕΔΕ. Θυμίζουμε ότι η σημερινή της διοίκηση δεσμεύτηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους δήμους της χώρας αλλά και τις κατά τόπους Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων να συνεργαστούν δια ζώσης κάτι που είναι σημαντικό και καθοριστικής σημασίας για την Αυτοδιοίκηση.

Η ΚΕΔΕ σε αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε τις 7 προσυνεδριακές της εκδηλώσεις πριν το ετήσιο μεγάλο συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ιστορικά στο νησί της Ρόδου στις 7 Νοεμβρίου 2024 και θα διαρκέσει 3 ημέρες.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες των προσυνεδρίων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Το μήνυμα της ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ έστειλε και το δικό της μήνυμα με αφορμή της εκδηλώσεις της αναφέροντας: «Όλοι εμείς, οι αιρετοί εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α. της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή όλων των αιρετών, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων μας, στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε και την ανταπόκριση των αναγκών και των προτεραιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων.

Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση για ισχυρούς Δήμους, κάθε μέρα δίπλα στον Πολίτη.

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει  υσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών».