Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιπτάμενος Τεντόγλου έφερε το χρυσό, την ακρίβεια που ίπταται δεν βλέπει η Le Figaro

Ιπτάμενος Τεντόγλου έφερε το χρυσό, την ακρίβεια που ίπταται δεν βλέπει η Le Figaro

Για το μεγαλείο του Κυριάκου μιλά η Le Figaro, που όμως δεν ήρθε να ψωνίσει σε σουπερ μάρκετ ελληνικό. Από τη Ραφήνα φέρνει το κύμα υποψηφιότητες για την Προεδρία της Δημοκρατίας και από το νησί των Ανέμων σβήνουν ονόματα των προς αποχώρηση από τη λίστα γάμου.

Οι αξίες

Θέλω να δηλώσω ευθύς εξ αρχής ότι διαφωνώ με την γνωστή παραδοσιακή αντίληψη πως bad news, good news! Δηλαδή οι καλές ειδήσεις δεν είναι ειδήσεις; Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι – μετά τον Economist – η γαλλική Figaro τον αποθέωσε τον δικό μας. Και προσέξτε δεν τον αποθέωσε τότε που ήταν «καβάλα» στο «41τακατό», αλλά τώρα με το πενιχρό 28,3%! Για να δείτε πως οι αξίες αναγνωρίζονται. Και τι έγραψε; Πολλά και διάφορα. Ακρως ενδιαφέροντα φυσικά!

«Μαθαίνουμε…»

Από αυτά ξεχωρίζω την διαπίστωση πως «η γαλλική Δεξιά έχει πολλά να διδαχθεί από τις ενέργειες και τις σκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού, προκειμένου να ανασυνταχθεί και να προσφέρει, επιτέλους, μια αξιόπιστη εναλλακτική στους Γάλλους πολίτες». Μάλιστα. Και τούτο διότι «η Ελλάδα οφείλει αυτήν τη θεαματική ανάκαμψη ειδικά σε έναν άνθρωπο: τον Κυριάκο Μητσοτάκη»! Για την ανάγνωση του άρθρου νομίζω ότι θα σας βοηθήσει η μουσική υπόκρουση. Το έκανα και μου βγήκε. Ένιωσα μία ψυχική ανάταση! Ετσι σας προτείνω την τρίτη συμφωνία του Μπετόβεν, την αποκληθείσα και «ηρωική»! Θα με θυμηθείτε….

Τρέχουν

Τώρα βέβαια δεν είναι μέρες για τέτοια, αλλά εγώ θα την ανοίξω και πάλι τη συζήτηση, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διότι συζητείται ευρέως στο πολιτικό παρασκήνιο. Εστω κι αν οι συμμετέχοντες έχουν πιάσει από ένα … μετερίζι στις ακρογιαλιές. Ελπίζω να βρίσκονται τουλάχιστον κάτω από ένα αρμυρίκι – για ευνόητους λόγους. Λοιπόν σας πληροφορώ πως οι προτάσεις, οι προσδοκίες και τα ενδιαφέροντα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «τρέχουν»!

Ο κ. Κώστας Καραμανλής

Σας ενημέρωσα εγκαίρως – την μεθεπόμενη των τελευταίων εκλογών – ότι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλα «προβάρει κοστούμι» Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτός. Ούτε μόνο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος – αλλά εκεί θα έχουμε σύγκρουση … «υπερεγώ»! Θα το ήθελε πολύ, μαθαίνω, και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής….

Τον βοηθάει…

Παρότι οι κινήσεις του «διαβάζονται» και έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή η αποχώρηση του από την ενεργό πολιτική και η – περίπου – ιδιώτευση του, είναι αμφίσημη. Η μία ανάγνωση λέει ότι «κούνησε το μαντήλι» στο πολιτικό σύστημα – και άντε γειά! Η άλλη ανάγνωση λέει πως γι΄ αυτό τον λόγο ιδιωτεύει και μπορεί να ανακληθεί από την ιδιώτευση – να τύχει μάλιστα και ευρύτερης επιλογής! Και μου είπαν πως το «αντάρτικο» του επίσης πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση!

Ευρωπαϊκές φιλοδοξίες

Όμως το βλέπω – έως – πολύ δύσκολο. Διότι το πρώτο που θα κάνει αν εκλεγεί θα είναι να ανατρέψει την πολιτική του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνο – τουρκικά και γενικότερα θα υπάρχει πρόβλημα στη σημερινή εξωτερική πολιτική. Ως εκ τούτου το βλέπω απίθανο. Αν και στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο δικός μας τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο. Και τούτο διότι βασικός του στόχος είναι να παραμείνει στην πολιτική επιφάνεια και μετά από το 2027 διότι έχει ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Να τελειώσει με το καλό την δεύτερη θητεία της η φίλη του η Ούρσουλα και να έρθει η σειρά του. Ως εκ τούτου όλες του οι κινήσεις πρέπει να «διαβάζονται» σ΄ αυτό το φόντο!

Αισιοδοξία!

Επίσης σας έχω νέα από την Χαριλάου Τρικούπη ή μάλλον από τον διαγ(κ)ωνισμό των υποψηφίων προέδρων. Μου είπαν άνθρωποι καλώς πληροφορημένοι ότι για την συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία. Ελπίζουν ότι το εκλογικό σώμα μπορεί να υπερβεί και τους 400.000 συμμετέχοντες – κάνουν μάλιστα λόγο και για 500.000 εκλογείς!

Εκ δεξιών και εξ αριστερών

Με βάση τις μετρήσεις που έχουν υπόψη τους αυτή την συμμετοχή την αποδίδουν στην ανάγκη ενός σημαντικού τμήματος της κεντροαριστεράς να υπάρξει ένα ηγέτης που να σταθεί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Ετσι θεωρούν ότι στις κάλπες θα προσέλθουν σημαντικό τμήμα και από τους απογοητευμένους Kyriakistas, αλλά και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είναι επίσης απογοητευμένοι. Κάτι σας πανστρατιά δηλαδή! Βέβαια όλα αυτές οι εκτιμήσεις γίνονται στις πρώτες μέρες του Αυγούστου και βασίζονται σε κρυφές μετρήσεις….

Στις 3 του Σεπτέμβρη

Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθούν από τις 3 του Σεπτέμβρη και μετά. Και αναφέρομαι στην εμβληματική ημερομηνία του ΠΑΣΟΚ, διότι όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα δώσουν τα «ρέστα» τους!

Χάνει ο Ανδρουλάκης κερδίζουν οι άλλοι

Τώρα τα πράγματα μου λένε δεν πηγαίνουν καλά για τον νυν πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Χάνει συνεχώς. Ξεκίνησε από το 36% και σήμερα βρίσκεται στο 27%! Και δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνει εκεί. Ακολουθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας με 24%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου με 17%, η οποία θεωρεί πως αν επιβεβαιωθούν οι προαναφερόμενες εκτιμήσεις για την μεγάλη διεύρυνση του εκλογικού σώματος πρωτίστως θα είναι αυτή η κερδισμένη και ακολούθως ο κ. Δούκας….

Γερουλάνος και Κατρίνη

Και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο κ. Παύλος Γερουλάνος με 14%, ποσοστό το οποίο είναι εξαιρετικό εν αντιθέσει με το 3% του 2021. Με αξιοπρεπές μονοψήφιο ποσοστό ακολουθεί ο κ. Μιχάλης Κατρίνης που παίζει δυνατά με την αντιδεξιά ρητορική. Και πάλι σας επισημαίνω ότι βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του Αυγούστου. Όπως αντιλαμβάνεστε το παιχνίδι θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον μετά από – κατ΄ αρχήν – τις 20 Αυγούστου και κυρίως τις αρχές του Σεπτεμβρίου!

Και δημοσκοπική άνοδος

Πάντως να σας ενημερώσω ότι σε κάθε περίπτωση όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης δεν «έχει λαμβάνειν». Οι ίδιοι άνθρωποι μου έλεγαν ακόμη ότι είναι πιθανό το φθινόπωρο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να απογειωθεί δημοσκοπικά. Θα φανεί αργότερα βέβαια αν πρόκειται για συγκυριακή εκδήλωση ή όχι….

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου αναμένοντας την επιστροφή του προέδρου του κόμματος κ. Στέφανου Κασσελάκη από τις διακοπές του, επιθυμούν να ξεμπερδέψουν με την εκκρεμότητα του κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος από καιρό επιδιώκει την διαγραφή του. Η πρώτη απόπειρα που έκανε να προσεγγίσει την Χαριλάου Τρικούπη ήταν μετά από τις εκλογές του 2023 και απέτυχε. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αρνητικός.

Πρόβλημα

Τώρα ο ίδιος και μικρή ομάδα που διαθέτει έχουν βάλει όλα τους τα λεφτά στην εκλογή του κ. Δούκα. Πάντως η Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία παραπέμφθηκε δεν μπορεί να τον διαγράψει, αλλά να προτείνει την διαγραφή του στην Κεντρική Επιτροπή. Ελα όμως που η Κεντρική Επιτροπή διαλύθηκε και στη θέση της συγκροτήθηκε η ΚΟΕΣ, που έχει αρμοδιότητα μόνο για την προετοιμασία του συνεδρίου. Κόμπλα. Γι΄ αυτό κι αυτός κάθεται και τους καλαμπουρίζει!

Ο γάμος

Πάντως εκεί προς το τέλος του Αυγούστου, περί τις 27 του μήνα θα έχουμε και τους γάμους του κ. Κασσελάκη. Μαθαίνω ότι θα γίνουν στην Κρήτη – στα Χανιά – σε πολύ κλειστό κύκλο. Όπως και το γλέντι. Κυρίως καλεσμένοι θα είναι συγγενείς και στενοί φίλοι του ζευγαριού από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντε να τελειώνουν οι εκκρεμότητες….

Sports in

Αποθεωτική υποδοχή στον Μίλτο Τεντόγλου – Οι αγκαλιές και τα πειράγματα στον χρυσό Ολυμπιονίκη (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό και έγινε δέκτης αποθεωτικής υποδοχής από τους συναθλητές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024