Ακόμη μια μέρα που ο Φώτης Ιωαννίδης φιγουράρει στον τύπο της Πορτογαλίας ως ένα από τα πρώτα θέματα της αθλητικής ειδησεογραφίας.

Συγκεκριμένα η «Α Bola» κάνει λόγο για τελική προσπάθεια της Σπόρτινγκ να πάρει τον Ιωαννίδη, ενώ η Record σημειώνει ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πιέζει τον Παναθηναϊκό, ώστε να συναινέσει στην μεταγραφή του στον πορτογαλικό σύλλογο.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

«Η υπομονή γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη εξαντλείται και τα λιοντάρια δεν είναι διατεθειμένα να χάσουν πολύ χρόνο με αυτή τη διαδικασία που συνεχίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, μια κατάσταση που έχει επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας γράφει η A Bola και συνεχίζει:

Με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι προ των πυλών, η Σπόρτινγκ ετοιμάζεται να κάνει την τελευταία προσπάθεια για να εξασφαλίσει τον 24χρονο Έλληνα διεθνή. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν επισημοποιήσει ακόμη επίσημη πρόταση, τα λιοντάρια είναι πρόθυμα να προχωρήσουν σε μια… τρίτη πρόταση για να πείσουν τους υπεύθυνους του Παναθηναϊκού, δηλαδή τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Αλαφούζο – που είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία των διαπραγματεύσεων – για να αποκτήσουν τον επιθετικό.

Στην πρώτη περίπτωση, τα λιοντάρια προσέφεραν 18 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως. Ακολούθησε μια δεύτερη επίθεση, με υψηλότερα νούμερα: 20 εκατ. ευρώ, στα οποία προστέθηκαν άλλα 3 εκατ. ευρώ σε μπόνους. Αυτή ήταν η τελευταία πρόταση που παρουσιάστηκε στην ελληνική ομάδα, που απορρίφθηκε μεν, αλλά υπήρξαν ενδείξεις ότι θα μπορούσε με μια βελτίωση να γίνει αποδεκτή».

Έτσι, σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι η νέα πρόταση θα είναι 20 εκατ. ευρώ συν 5 εκατ. ευρώ σε μπόνους, δηλαδή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το ποσό που είχε ορίσει ο Παναθηναϊκός ως τιμή για να συζητήσει την πώληση.