Με μια σημαντική απουσία ταξίδεψε ο Άγιαξ στην Αθήνα για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό (8/8,21:00) στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, καθώς δεν ακολούθησε την αποστολή των Ολλανδών ο Στίβεν Μπέργκβαϊν.

Ο 26χρονος Ολλανδός εξτρέμ κουβαλάει ένα πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα που έπαιξε με την Ολλανδία κόντρα στην Ρουμανία στο Euro κι έτσι ο Φραντσέσκο Φαριόλι έκρινε καλύτερο για τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει στο Άμστερνταμ για να συνεχίσει την διαδικασία αποκατάστασής του και να δουλέψει ώστε να είναι έτοιμος για την ρεβάνς των δύο ομάδων στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» στις 15 του Αυγούστου.

Πάντως, η «Telegraaf» υπογραμμίζει πως είναι πιθανό να έχει πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα μέχρι τότε.

Ο «Αίαντας» έχει ήδη απορρίψει μία πρόταση από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, η οποία είναι πιθανό να έφτανε τα 15 εκατ. ευρώ, με τους Αμερικανούς να έχουν την πρόθεση να τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ τους. Ωστόσο και ο ίδιος ποδοσφαιριστής είναι άγνωστο αν θα «ψηνόταν» με την προοπτική του MLS.

Τώρα ο Άγιαξ περιμένει την Λέστερ, η οποία ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Οι «αλεπούδες» έχουν σκοπό να κάνουν πρόταση, ωστόσο αν δουν ότι οι απαιτήσεις των Ολλανδών ξεφεύγουν, θα αποσυρθούν από την διαπραγμάτευση για την οποία είναι πρόθυμες να φτάσουν μέχρι περίπου τα 20 εκατ. ευρώ. Επίσης, εκτός έμεινε και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Κρίστιαν Ράσμουσεν.

Κανονικά διαθέσιμος για τον Άγιαξ θα είναι ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ για τον οποίο επίσης υπήρχε ένα ερωτηματικό, αφού κι εκείνος δεν αγωνίστηκε στα παιχνίδια με την Βοϊβοντίνα.

Η αποστολή του Άγιαξ:

 Γκόρτε, Πάσφαϊρ, Ράμα, Ρεντς, Γκαάεϊ, Χάτο, Κάπλαν, Μπαας, Μέντιτς, Σούταλο, Γιάνσε, Χέντερσον, Τέιλορ, Μάνσβερκ, Φαν ντε Μπούμεν, Φιτζ-Τζιμ, Χλίινσον, Μπρόμπεϊ, Άκπομ, Φορμπς, Ράικοφ, Τραορέ, Μπεργκουίς, Γκοντς.