Οι ΗΠΑ έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Βραζιλία (122-87) και με μια καλή εμφάνιση προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσουν την Σερβία (8/8, 22:00).

Ο Τζόελ Εμπίντ, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της Team USA κόντρα στη Σελεσάο, μίλησε για το μεγάλο ματς κόντρα στους «πλάβι», με τον σταρ των Σίξερς να τονίζει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, καθώς είναι ένα παιχνίδι που είτε το κερδίζεις και συνεχίζεις, είτε το χάνεις και επιστρέφεις σπίτι σου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Το τουρνουά γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη Σερβία επειδή την έχουμε νικήσει ήδη δύο φορές το φετινό καλοκαίρι. Ο ημιτελικός είναι ένα νέο ματς, ένα παιχνίδι που ή το κερδίζεις ή πας σπίτι σου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο.

Έχουμε μπροστά μας της Σερβία και εκεί στρέφουμε την προσοχή μας. Νιώθω καλά στην ομάδα, παίζουμε καλά και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το σημαντικό διότι κάτι πρέπει να κρατήσεις από αυτή την εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εμπίντ.