Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στα ημιτελικά οι ΗΠΑ (11-10), με Αυστραλία η Εθνική

Στα ημιτελικά οι ΗΠΑ (11-10), με Αυστραλία η Εθνική

Οι ΗΠΑ νίκησαν με 11-10 την Αυστραλία και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά - Με τα «καγκουρό» η Ελλάδα στους αγώνες κατάταξης.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να ξεπεράσουν την αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Τζόνι Χούπερ, λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, νικήσαν με ανατροπή 11-10 στα πέναλτι την Αυστραλία (κανονικός αγώνας 6-6) και επιστρέφουν στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών μετά από 16 χρόνια.

Η πλάστιγγα στον τρίτο προημιτελικό των Αγώνων του Παρισιού φάνηκε αρχικά να γέρνει υπέρ της ομάδας της Ωκεανίας, η οποία εκμεταλλεύθηκε το τετράλεπτο που αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω και προηγήθηκε 5-2. Στη συνέχεια, όμως, οι «σαρκς» έμειναν χωρίς γκολ για 19 λεπτά και οι Αμερικανοί ανέτρεψαν την κατάαταση και πέρασαν μπροστά 6-5.

Ο Λιουκ Πάβιγιαρντ με δύο συνεχόμενα τέρματα έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αυστραλία, αλλά ο Αλεξ Μπόουεν ισοφάρισε στα 32 δευτερόλεπτα και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί, ο Εϊντριαν Ουάινμπεργκ απέκρουσε δύο πέναλτι, έναντι ενός του Νικ Πόρτερ, και ο Βάβιτς ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση, στέλνοντας τους Αμερικανούς στην τετράδα.

Στα ημιτελικά της Παρασκευής (9/7), οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την κάτοχο του τίτλου Σερβία, ενώ η Αυστραλία θα είναι αντίπαλος της εθνικής μας, στον αγώνα κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γενικά η πρώτη φορά μετά το 2008 στο Πεκίνο, που μία μη ευρωπαϊκή ομάδα προκρίνεται στην τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε οι Αμερικανοί είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, νικώντας στον ημιτελικό -κατά σύμπτωση- τη Σερβία, πριν ηττηθούν στον τελικό από την Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτες τις ΗΠΑ): 1-3, 2-2, 2-0, 2-2

Στα πέναλτι: 4-3

Τα γκολ:

ΗΠΑ: Ντάουμπε 3, Μπόουεν 3, Χούπερ, Βάβιτς, Κούπιντο, Ρ. Ντοντ, Ιρβινγκ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Πάβιγιαρντ 5, Μαξίμοβιτς 2, Μέρσεπ 2, Μπάιρνς

Sports in

«Ο Μίλτος είναι πρότυπο αλλά και σκληρός με τον εαυτό του»

Το In.gr βρήκε δύο μέλη της Team Hellas του στίβου, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη και τον Μιχάλη Αναστασάκη και μίλησε μαζί τους για τον Μίλτο Τεντόγλου, την επομένη της πρώτης θέσης στο μήκος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024