Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «Βασιλιάς των κρίκων» επέστρεψε -Το όνομά θα δοθεί στο «σπίτι της γυμναστικής» στο ΟΑΚΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «Βασιλιάς των κρίκων» επέστρεψε -Το όνομά θα δοθεί στο «σπίτι της γυμναστικής» στο ΟΑΚΑ

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αποθέωσε τον τρεις φορές Ολυμπιονίκη - «Αφιερώνω το μετάλλιο στα παιδιά μου»

Ο «Βασιλιάς των κρίκων», που μας έκανε περήφανους για ακόμη μια φορά, επέστρεψε στην Αθήνα με το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο λόγος για τον τρεις φορές Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (07/08) έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στα παιδιά μου»

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, επεφύλασσε τη θερμότερη υποδοχή στον Λευτέρη Πετρούνια. Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες κορυφώθηκαν καθώς ο Ολυμπιονίκης ήταν σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.

Οι δηλώσεις του τρεις φορές Ολυμπιονίκη

Αφιέρωσε το τρίτο μετάλλιο σε όλους όσους τον αγαπάνε και τόνισε ότι η στήριξη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη. «Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και έτσι τούς το αφιερώνω», πρόσθεσε. «Αισθάνομαι όμορφα, περήφανος τρισευτυχισμένος. Χρειάζομαι όμως λίγη ξεκούραση, ήταν τριετία με πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες τις οποίες ξεπεράσαμε», δήλωσε.

Η πρώτη σκέψη του Έλληνα Ολυμπιονίκη κατά την προσγείωση από τους κρίκους ήταν «την πατήσανε οι Κινέζοι. Αλλά δεν βγήκε, κι έτσι η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα μετάλλιο», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

«Μού ζητήθηκε και το παρέδωσα. Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος αλλά πρώτη φορά υπήρχε τόσο ωραίο κλίμα, ο ένας στήριζε τον άλλον κι έγινε σωστά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Σε ερώτηση για τέταρτο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε ότι από την επόμενη ημέρα σκεφτόταν για το πρόγραμμα και την επιστροφή του, αφού όμως πρώτα κάνει διακοπές.

Λευτέρης Πετρούνιας θα λέγεται το «σπίτι της γυμναστικής» στο ΟΑΚΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, που συνόδευε τον Ολυμπιονίκη δήλωσε:

Με αισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης και μεγάλης περηφάνειας υποδεχόμαστε σήμερα στην πατρίδα μας τον μεγάλο Ολυμπιονίκη, παγκοσμίου εμβέλειας, τον δικό μας άνθρωπο, τον Λευτέρη Πετρούνια. Λευτέρη σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής Πολιτείας.

Συμβολικά γι’ αυτό που κάνεις για την πατρίδα, για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, στο σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται μέσα στον εμβληματικό ποδηλατοδρόμιο, από τον Δεκέμβριο που ολοκληρώνεται, παρουσία του πρωθυπουργού θα έχει το όνομά σου: Λευτέρης Πετρούνιας. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Sports in

Στο MEGA ο φιλικός αγώνας Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ την Πέμπτη

Το MEGA προθερμαίνεται για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν και φέρνει στις οθόνες μας την πιο δυνατή φιλική αναμέτρηση, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024