Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Δύο συλλήψεις ανδρών που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Αυστρία: Δύο συλλήψεις ανδρών που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν ορκιστεί πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος - «Δεν υπάρχει πλέον απειλή, δεν θα ακυρωθούν οι συναυλίες» λένε οι Αρχές

Τη ματαίωση των τριών συναυλιών που θα έδινε τις επόμενες ημέρες στη Βιέννη η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ανακοίνωσαν απόψε οι διοργανωτές, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, δύο άνδρες συνελήφθησαν σήμερα για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, συμπεριλαμβανομένων και των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το NBC News, η αυστριακή ομοσπονδιακή και πολιτειακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 19χρονο ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Βιέννης, ενώ λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη ένας δεύτερος ύποπτος σε σχέση με την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε στην εφημερίδα Kronen Zeitung πως υπήρξε συγκεκριμένη απειλή για επίθεση σε συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ, το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι και οι δύο άνδρες είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς τρομοκρατικό χτύπημα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα, δήλωναν πίστη στον ISIS

Ο 19χρονος Αυστριακός φέρεται να «είχε ορκιστεί πίστη» στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας, Κλάους Ρουφ.

Σε έρευνες που έγιναν στον 19χρονο τζιχαντιστή βρέθηκαν χημικές ουσίες και τέθηκε υπό κράτηση. Οι ερευνητές εργάζονται για να διαπιστώσουν εάν οι ουσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή βόμβας, δήλωσαν οι αρχές.

Η μονάδα Cobra της Αυστρίας, η οποία είναι παρόμοια με την Ομάδα Διάσωσης Ομήρων του FBI, βοήθησε στις συλλήψεις.

«Ο κίνδυνος έχει ελαχιστοποιηθεί, δεν θα ακυρωθούν οι συναυλίες»

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει προγραμματίσει να εμφανιστεί στο Ernst-Happel-Stadion της Βιέννης την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο για την περιοδεία του Eras Tour.

Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ακύρωση των συναυλιών και είπε στους δημοσιογράφους ότι «ο συγκεκριμένος κίνδυνος έχει ελαχιστοποιηθεί» μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών.

Sports in

«Ο Μίλτος είναι πρότυπο αλλά και σκληρός με τον εαυτό του»

Το In.gr βρήκε δύο μέλη της Team Hellas του στίβου, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη και τον Μιχάλη Αναστασάκη και μίλησε μαζί τους για τον Μίλτο Τεντόγλου, την επομένη της πρώτης θέσης στο μήκος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024