Το ενδιαφέρον στη Μέση Ανατολή μονοπωλεί η εξαγγελθείσα «απάντηση» του Ιράν και των συμμάχων του στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, ωστόσο η αιματοχυσία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στη Γάζα αλλά και τη Δυτική Όχθη.

Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπά τις κεντρικές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους, καθώς στοχεύει σε κτίρια κατοικιών και σκηνές εκτοπισμένων.

Σφυροκόπημα

Πέντε μεγάλες επιθέσεις μέσα σε λίγες μόνο ημέρες έλαβαν χώρα μόνο στην πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, συμπεριλαμβανομένων και άλλων επιθέσεων σε άλλα μέρη της κεντρικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Νουσείράτ, του ανατολικού τμήματος της κεντρικής περιοχής.

H φωτογραφία κοριτσιού πριν και μετά τον βομβαρδισμό

Επίθεση σε σκηνές εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ

Σήμερα ο στρατός εξέδωσε ακόμα μία εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα σηματοδοτώντας έτσι ότι αναμένονται σφοδρές επιθέσεις και εκεί.

Ανατίναξαν κτίριο της Φατάχ στη Δ. Όχθη

Την ίδια στιγμή περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αντιμετωπίζουν τις πιο βίαιες επιθέσεις εδώ και μήνες. Με επιδρομές σε σπίτια και μπουλτνόζες που καταστρέφουν υποδομές οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν πυρ σκοτώνοντας πάνω από 12 άτομα σε δύο μέρες, ανάμεσά τους και εφήβους.

Ο ακροδεξιός υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι είναι και σωστό και δίκαιο να λιμοκτονήσουν δύο εκατ. Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Στόχος έγινε και το περιφερειακό αρχηγείο της Φατάχ στον καταυλισμό Μπαλάτα, ανατολικά της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν το κτίριο επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη την απόφαση της Κνεσέτ για μη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Οι επιθέσεις δεν έλειψαν ούτε στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες να προειδοποιεί ότι εκατοντάδες  Παλαιστίνιοι της κοινότητας al-Bustan στη συνοικία Silwan κινδυνεύουν με βίαιο εκτοπισμό μετά την κατεδάφιση ενός σπιτιού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η κατεδάφιση – η οποία εκτόπισε επτά Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά – παραβιάζει τις απαγορεύσεις του διεθνούς δικαίου για βίαιη μετακίνηση και την αλόγιστη καταστροφή περιουσίας, δήλωσε η οργάνωση.

Το σπίτι που κατεδαφίστηκε ανήκε στον Mohammed Odeh και είναι το πρώτο από τα πολλά σπίτια που ανήκουν σε εννέα οικογένειες και τα οποία πρόκειται να καταστραφούν από τις ισραηλινές αρχές στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Βίαιος εκτοπισμός

Το NRC δήλωσε ότι το Ισραήλ θέλει να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους και να αυξήσει την εβραϊκή παρουσία στο αλ-Μπουστάν, καθώς βρίσκεται κοντά στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης. Η κοινότητα φιλοξενεί περίπου 1.550 Παλαιστίνιους και 150 οικιστικές μονάδες.

Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές για τους Παλαιστίνιους που βλέπουν τη διεθνή κοινότητα να παρατηρεί επί δέκα μήνες τη σφαγή να συνεχίζεται χωρίς να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δράση, ενώ το Ισραήλ φαίνεται να θέλει να κλιμακώσει τον πόλεμο σε γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Ο ακροδεξιός υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε μάλιστα σήμερα ότι είναι και σωστό και δίκαιο να λιμοκτονήσουν δύο εκατ. Παλαιστίνιοι στη Γάζα, αλλά οι υπόλοιπες χώρες δεν θα μας το επιτρέψουν ενώ είπε ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί για άλλα δύο χρόνια.