Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ένας νεκρός από κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου – Παιδί ανάμεσα στους εγκλωβισμένους

Γερμανία: Ένας νεκρός από κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου – Παιδί ανάμεσα στους εγκλωβισμένους

Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα - Εξαιρετικά περίπλοκες οι προσπάθειες διάσωσης καθώς υπάρχει φόβος για κατάρρευση κι άλλων τμημάτων

Τμήμα ξενοδοχείου κατέρρευσε στη Γερμανία κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα, στο Κρόεβ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν και ένας να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι ένα μικρό παιδί.

Η περιφέρεια του Μοζέλα προσελκύει τουρίστες για τις γραφικές κωμοπόλεις και τους αμπελώνες της στις απότομες όχθες του ποταμού

«Αυτή τη στιγμή κοιμάται ήσυχα και είμαστε σε επαφή με τους γονείς. Έχουμε επικοινωνία και με όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD.

Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με τις Αρχές στη Γερμανία. Η Ραδιοτηλεόραση Νοτιοδυτικής Γερμανίαςς (SWR) μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες άμεσης δράσης δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο κτίριο εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW), στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 250 άτομα, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

«Λόγω της φύσης του δυστυχήματος, η επιχείρηση είναι εξαιρετικά απαιτητική, καθώς τα συνεργεία εισέρχονται στο κτίριο με μεγάλη προσοχή και ειδική προετοιμασία», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι

Όπως αναφέρει το AP, δεκατέσσερα άτομα βρίσκονταν στο ξενοδοχείο στο Κρόεβ, μια μικρή πόλη στον ποταμό Μόζελ, όταν ο ένας όροφος του κτιρίου κατέρρευσε περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, πέντε άτομα κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώοι και αβλαβείς, αλλά άλλοι εννέα παγιδεύτηκαν.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι διασώστες είχαν διαπιστώσει ότι ένα άτομο ήταν νεκρό, αλλά δεν είχαν ακόμη καταφέρει να ανασύρουν τη σορό. Βρίσκονταν σε επαφή με κάποια από τους ανθρώπους μέσα στο κτίριο, ορισμένοι από τους οποίους ήταν σοβαρά τραυματισμένοι.

Αμέσως μετά την κατάρρευση, οι Αρχές στη Γερμανία απομάκρυναν 31 άτομα από την γύρω περιοχή. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στέγη του διώροφου εν μέρει ξύλινης κατασκευής κτιρίου, η οποία κρέμεται λοξά συμπιέζοντας τους δύο ορόφους από την μία πλευρά της κατασκευής.

Όπως μετέδωσε η SWR, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι χθες τη νύχτα λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και σηκώθηκε μεγάλο σύννεφο σκόνης. Η αστυνομία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 10:00 τοπική ώρα προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο 14 δωματίων ξενώνας «Reichschenke zum Ritter Gotz» (από το ομώνυμο έργο του Γκαίτε) βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή Κρεβ του ποταμού Μοζέλα στην Ρηνανία – Παλατινάτο, κοντά στο Τρίερ, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Κάστρο Γκρέβενμπουργκ.

Sports in

Eθνική μπάσκετ: Ένας πρώτος «έλεγχος»

Τι κρατάμε και τι αφήνουμε από την πορεία των τελευταίων εβδομάδων και δη από τα παιχνίδια στη Γαλλία; Ενας πρώτος «έλεγχος», πάντα μοιάζει χρήσιμος για όλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024