Ένας γιατρός συνελήφθη στο Βερολίνο ως ύποπτος για τη δολοφονία τεσσάρων ηλικιωμένων ασθενών και την προσπάθεια να καλύψει τα στοιχεία βάζοντας φωτιά στα σπίτια τους, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα Τετάρτη (7/8).

Ο 39χρονος γιατρός διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση την Τρίτη εν αναμονή πιθανής απαγγελίας κατηγοριών, ανέφεραν η Αστυνομία και οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους.

Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις ασθενείς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αν και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη τον τρόπο, και στη συνέχεια προσπάθησε —με όχι απόλυτη επιτυχία— να βάλει φωτιά στα διαμερίσματά τους.

Τα φερόμενα θύματά του

Στην πρώτη περίπτωση στις 11 Ιουνίου, οι πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος κατάφεραν να επαναφέρουν το θύμα, μια 87χρονη γυναίκα, αλλά πέθανε σε νοσοκομείο λίγο αργότερα. Στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο ύποπτος σκότωσε μια 76χρονη γυναίκα.

Ακολούθησαν και άλλες φερόμενες δολοφονίες γυναικών, οι οποίες ήταν 72 και 94 ετών, στις 15 και 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι ερευνητές δεν διευκρίνισαν τι οδήγησε στη σύλληψη του άνδρα και δεν είπαν τίποτα για πιθανό κίνητρο. Κρατείται ως ύποπτος για ανθρωποκτονία, καθώς και για μία κατηγορία εμπρησμού και τρεις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού.